avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Arafat, anunțul serii pentru cei fără certificat verde! E o decizie oficială"

[ link extern ]

Arafat chiar pare sa fi înțeles ce trebuie sa facă.

Este posibil sa ajungem la imunizare naturala destul.de repede cu Omicron.

Rămâne însă de vazut ce evoluție va avea peste câteva luni noul coronavirus.
Aici este marea nebuloasa...

Insa, nu se poate exclude în viitor riscul unei evoluții a virusului asa cum a fost tulpina delta și delta Plus.

Deși Franța are 50 000 de infectari zilnice nu exista probleme deosebite.

Sa scadă forță ucigasa a virusului după 2 ani?
Exista și aceasta șansă dar este prematur sa ne bazam pe asa ceva.

Gripa spaniola a durat 2 ani dar a ucis peste 50 de milioane de oameni.
În acea perioada noul.coronavirus ar fi ucis probabil dublu.
Gripa spaniola nu ar mai fi ucis atâția oameni în secolul 21.

În fine, dacă nu se fac cercetări cu evoluția viitoare a noului coronavirus vom.sta sub semnul întrebării foarte mult timp de acum înainte deoarece acest virus poate avea evoluții imprevizibile oricând, chiar și când am crede mai toti ca s-a rezolvat problema cu pandemia...

Din punctul meu de vedere, nimic nu este mai supărător decat acest lucru.
Vom sta sub semnul incertitudinii în continuare pentru ca nu va depinde de omenire dacă nu se anticipează pana sa apara problema.
Adică...nu trebuie sa lași sa te copleșească problema ci sa o rezolvi încă de atunci când se afla in fașă.
Exact ceea ce nu au făcut guvernele lumii la momentul oportun, motiv pentru care s-a ajuns la aceasta nebunie actuala.

Exista vreo lucrare scrisa de vreun psiholog care sa descrie aceasta nebunie din ultimii 2
Ma refer la ceva scris în primele 2-3 luni ale pandemiei si nu la comentarii ulterioare.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2021
Vad ca și dr. Cherecheș se afla in eroare.
Crede ca, relaxarea va creste numărul de infectari.
Pe Digi24 TV a zis asa.

Mult prea puțin contează acest lucru, cred eu.

Avem.deja un număr mare de Omicron fără sa fi venit din afara.
Asta nu înțeleg unii medici.

Se putea verifica prin testare în zonele respective dar cred ca se tem sa afle.
Daca Omicron fata de Afla este de 12 ori mai contagios și de 4 ori decât fata de delta, chiar au de ce sa se teama sa afle...

Ar fi și inutil pentru ca Omicron nu prezintă pericol ridicat.
Ajuta la imunizare naturala.
Este pacea cu virusul despre care vorbeam acum câteva luni.

Omicron ar putea ajuta dacă virusul va redeveni agresiv ulterior prin alta tulpina evoluata.
O imunizare prin Omicron duce la ceva rapid și poate aduce beneficii medico-sanitare la nivel mondial.
Pe mine ma interesează o rezolvare la nivel mondial.
La nivel local nu prea ajuta sau ajuta prea puțin...

Așadar, vaccinarea împreună cu o imunizare naturala rapida pe termen de 6 luni ar putea ajuta la sfârșitul pandemiei.
Daca noua evoluție a virusului nu se face rapid spre ceva agresiv avem această sansa.
Dar, asa cum arătăm mai sus, exista riscul în continuare sa ne confruntam din nou cu probleme după 6-8 luni.

Prin urmare, valul 5 nu cred va fi din cauza lui Omicron.
Nu asa cum se prezintă Omicron acum.
Asa se vede situatia in acest moment în opinia mea.
,,Primele simptome după infectarea cu Omicron care apar după 24 de ore
Din ce s-a constatat până acum transmisibilitatea este mare tocmai pentru faptul că au survenit modificări genetice importate în proteina Spike. Sunt peste 15 mutații ceea ce eludează cumva receptorii care au exersat pentru a stopa infecția virala cu Delta la nivel incipient şi probabil şi trecerea de la infecţie până la apariţia simptomelor este mai scurtă."

[ link extern ]

Este bine ca apar simtome în 24 de ore în cazul Omicron.
Ne ajuta acest lucru dar trebuie sa fim atenți.

Nu a zis nimeni pana acum ca este vorba de 24 de ore și era derutant sa nu ști acest lucru.
Eu urmăream 5 zile de la o posibila suspiciune.

Nu înțeleg de ce nu se informează corect populatia ca sa stie.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Avem.deja un număr mare de Omicron fără sa fi venit din afara.
Asta nu înțeleg unii medici.

Pai cum n-au venit din afara?
Au adus intentionat cu avionul cu rugbistii infectati.
Cum le-au asigurat transportul spre locatiile unde trebuiau sa ajunga si de ce nu au fost carantinati de urgenta?
Cine poate da detaliile astea?
Unde-s responsabilii?

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)