avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu vad ce ce aveti astfel de neclaritati. Imunitatea este aia naturala, nu alta. Asa e de cand exista vietuitoare pe Pamant. Ce sa face acum e inlocuirea ei cu o resistenta temporara care expira la fiecare 6 luni. Deci unde-i scoaterea ca eu nu o vad? E exact proverbul vrabiei din mana pe cioara de pe gard, aplicat.

Intre timp, la noi in parlament au inceput iar discutiile de certificat; adica despre ceva fara scop, rost si logica.
Sunt curios daca alianta tuturor partidelor incompetente va fi in stare sa scoata ceva care sa nu incalce drepturile fundamentale ale omului.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
BX, utilizator
Și imunitatea naturala prin infectare tine tot 6 luni ca și vaccinul.
Ambele țin 6 luni sau vreo 8 luni.
Eu am făcut doză booster după 6 luni și 2-3 zile de la doza 2.
E posibil sa fiu cel mai rapid vaccinat cu doza 3 pana în prezent.
Am mers cu persoane care ezitau sa facă doză 3 și care aveau 7-8 luni de la doza 2.

Daca nu exista vaccinul s-ar fi ajuns la un număr mult mai mare de persoane decedate.
O bătrână de 100 de ani din Columbia a făcut de doua ori covid și a scăpat cu viață iar alții tineri au decedat.
Este o ruleta rusească.

Ceea ce nu înțeleg cei care nu se vaccinează este faptul ca este esențial sa fie cât mai mulți asimptomatici sau cu forme ușoare ca sa nu fie spitalele pline.
Daca spitalele sunt pline rămân mulți pe dinafara și vor muri.
Și din acest motiv este importanta vaccinarea.

,,Țara cu cele mai dure restricții anunță primul caz de Omicron"

,,Pacientul asimptomatic a fost testat pozitiv pentru COVID-19, înainte ca testele suplimentare „să confirme detectarea variantei Omicron”, se arată în raport, adăugând că persoana este tratată izolat la spital.

Această infectare a apărut într-un moment în care sute de mii de oameni din principala provincie chineză Zhejiang sunt cufundate în carantină pe fondul unui focar recent de COVID, statul suspendând operațiunile comerciale, întrerupând zborurile și anulând evenimente."

[ link extern ]

China nu mai are ce sa faca în acest moment.
Este prea târziu sa mai facă ceva eficient.

Oare vaccinul chinezesc ajuta la Omicron?
Omicron pare sa nu creeze probleme la copii și tineri asa cum făcea delta.

Deci, o imunizare naturala asa cum ați dori BX ar putea ajuta pe termen de 6 luni.
Întocmai ca și vaccinul desi vaccinul este mai sigur și fără risc decât o imunizare naturala.

Imunizarea naturala este contraindicata în februarie 2022 pentru ca nu se stie ce evoluție va avea Omicron și dacă vor fi spitalele pline cu cei cu comorbidități vor fi probleme în sistemul medical.
Rafila iarăși vine cu o intenție de a culege voturi.

Oricine se poate testa pe banii lui.

Rafila vrea ca nevaccinații sa se testeze pe banii poporului.
Nimeni nu obliga pe nimeni sa se testeze.
Asta nu înțelege Rafila.

[ link extern ]

Guvernul nu poate accepta asa ceva pe buna dreptate.
Conform cui este buna 6 luni cea naturala?
Mi se pare o eroare aceasta afirmatie. Cine a facut-o si in baza a ce?
Marile institute vorbesc de multi ani. Ai nostri din tara spuneau de 17 ani.
European Model of Immunology zice clar minim 1 an, posibil mult mai mult.
[ link extern ]

Israelienii deja au re-confirmat ce studiasera deja.
[ link extern ]

E un singur studiul ala care spunea 6-8 luni si mi se pare tare dubios.
In acest moment datele se contrazic grav. Unii zic ca nu dureaza mai deloc, unii ca dureaza mult, unii ca mediu, unii ca poate dura chiar o viata in combinatie (natural+vaccin) altii ca vaccinul ti-o reduce pe aia naturala.

Deci pe care sa ii mai crezi?
Care or fi studii cinstite si care cu interese ascunse? Greu de spus; si mai greu de investigat.

China nu cred ca va avea vreo problema.

Intre timp, UK-ul anunta ca a murit cel putin unul de Omicron.
[ link extern ]
Ma uit la ce zice Rafila acum și la ce a făcut ministrul sănătăți Costache in perioada contemporana cu Rafila reprezentant al României la OMS.
În perioada decembrie 2019-februarie 2020 am fost cu ochii pe amândoi și pe OMS.
Rezultatul...zero...
Am apreciat ca ministrul sănătăți Costache a demisionat dar nu a ajutat cu nimic.
Trebuia sa demisioneze cu câteva luni mai înainte.

Nici Arafat nu mi-a părut ceva genial la acele momente dar măcar acum a început sa se adapteze și sa înțeleagă cât de cât situatia cu noul coronavirus.
Am.fost foarte surprins când am aflat ca Arafat se va ocupa de Covid-19.
Era atât de secret încât nu am reușit sa aflu cine s-ar ocupa.
Nici parlamentarii nu știau la acele momente.

Secretomania nu ajuta mereu...
Nu vad sa fi ajutat cu ceva aceasta secretomanie.

Nici nu am ce sa citez din linkul de mai jos...

[ link extern ]

Revenind la lucruri serioase.

,,Varianta Omicron, raportată deja în peste 60 de ţări, prezintă un risc global foarte mare, însă datele clinice despre severitatea ei sunt limitate, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Experții OMS spun că există o serie de prime semnale conform cărora persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală nu dezvoltă un număr suficient de anticorpi pentru a elimina riscul de infectare cu Omicron, rezultând astfel rate mari de transmitere virală şi, implicit, consecinţe severe, scrie Reuters."

[ link extern ]

Consecinţe severe pentru persoanele cu comorbidități, as adaugă eu.
Este vorba de acest moment si de tulpina Omicron originala fara alte mutații.

Este clar ca nu este atât de ucigătoare precum delta sau delta Plus.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)