avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iarăși se tinde a se trage concluzii greșite.
Tarile occidentale se afla in plin val în timp ce România se află între valuri iar romanii se și feresc mai mult decât occidentalii sau decât romanii aflați acolo.

,,România este singura țară din Uniunea Europeană care se află în prezent pe ”lista verde” a țărilor, din punct de vedere al cazurilor de infectare a populației cu Covid-19."

[ link extern ]

Nu înseamnă nimic ca ne aflam innscenariul verde.
Este ceva provizoriu și ma așteptam ca de sărbători sa nu avem probleme.
Am zis prin octombrie-noiembrie 2021 asa ceva si era ceva previzibil.

În ianuarie 2022 rămâne de vazut ce va fi la noi.
În februarie 2022 valul va fi mare dar sa vedem ce va fi cu Omicron.

Occidentul nu are probleme în spitale pentru ca nu au forme grave.
Insa, e posibil ca Omicron sa nu creeze probleme nimic la nevaccinați.
Deocamdată doar persoanele vaccinate nu au probleme.
Din 5 persoane infectate una este nevaccinata și niciuna nu are forme severe de la Omicron pe varianta originala și nu evoluata.

,,Un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș, care are istoric de călătorie în Nigeria, a fost confirmat cu tulpina Omicron. Potrivit sursei citate, acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă.
Citeşte întreaga ştire: Un nou caz de Omicron confirmat: un bărbat din Maramureș, revenit din Nigeria"

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
,,Problema s-a pus greșit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiță în orice limbă. Prima dată i-ați speriat foarte tare pe romi prin declarațiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. După 30 de ani în care s-a încercat integrarea romilor, nu s-a reușit lucrul acesta. Noi i-am transformat pe majoritari și mai ales pe oamenii din politică. Ei au luat obiceiurile noastre. În loc să ne integreze ei pe noi, i-am transformat noi pe ei. Parlamentul la ora actuală este ceea ce ora odată șatră, când nu ne înțelegeam. Romii știu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecință asupra lor. (...) Trebuie să avem o altă strategie și să avem niște mediatorii sanitari cum am avut odată, care să meargă în comunități și să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări și faptul că este spre binele lor”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor.

Astăzi, Valeriu Gheorghiță a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani.

Acesta susține că fricile generate de vaccin nu sunt îndeajuns combătute în aceste comunități, așa că încearcă să aducă informațiile oficiale către ei.

”Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”, a spus Valeriu Gheorghiță în mesajul transmis comunității de romi.

[ link extern ]

Cam are dreptate Cioaba.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut bine ca a transmis mesajul în limba romani.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
În UK a decedat prima persoana infectata cu tulpina Omicron.
Nu au zis mai mult la Digi24.

Este foarte posibil sa fie vorba de o persoană cu comorbiditati.
Au foarte mulți în UK infectare cu tulpina Omicron dar de abia acum a decedat prima persoană.
Cand se va sfârși pandemia?

OMS a declarat pandemia pe motiv că un virus este transmis de la o persoana la cel puțin alte 5 sau 6 persoane, nu mai rețin exact.

Am văzut ca OMS spera ca sfârșitul pandemiei va fi la sfârșitul anului 2022.
Oare?

Daca merg pe definiția de caz data de ei nu se poate sfarsi în 2022.

Toată problema gravitează în jurul numărului de decese și nu a numărului de infectati.
Am mai auzit aberații și în alte tari ca ar fi învins pandemia.De pilda, Portugalia pentru ca are un număr mare de vaccinați și este campioana la vaccinare. Fals!

Marea întrebare este câți va va ucide Omicron și între ce vârste.
Este posibil sa ii ucidă doar pe cei cu comorbidități și o parte din nevaccinați.

Urmează sa vedem în aproximativ 2-3 săptămâni ce va fi în UK.
Africa de Sud nu a avut probleme deosebite cu Omicron deoarece are o populație tânără.

Nu este deloc exclus sa se ajunga la endemie in 2023 desi practic virusul tot va fi peste tot în lume și nu va fi doar în regiuni izolate.
Sunt curios ce va face OMS.

Ar trebui sa vada exact daca virusul evoluează diferit în anumite zone.
Omicron pare sa fi apărut simultan în mai multe locuri și nu doar în Africa de Sud.

OMS ar trebui sa se ocupe de acest lucru.
Pe mine chiar ma amuza acești oameni.
Sunt glumeți.

Insa, daca devenim serioși...

[ link extern ]

Contrazic tot ceea ce zic eu și ei habar nu au ce va urma.
Ei vad ce este astazi și este ceva ce se va schimba peste o luna iar în doua luni vom avea iar spitalele pline.
Asta este inteligenta nevaccinaților.Dar, nici nu cred ca le pasa.

Partea proasta este ca exista riscul sa moara toți cei cu comorbidități în 2 luni sau undeva la 95%.din ei.
Nu știu câți sunt dar asa se vede viitorul cu varianta Omicron.

Partea curioasa rămâne cu restul nevaccinaților.
Deocamdată nu știu nimic despre cei tineri și sănătoși de genul celor care i-a ucis tulpina delta.

Tulpina Omicron va duce la o imunizare naturala sper eu.
Dar, sa vedem ce va fi cu tot cu imunizare după imunizarea naturala sau prin vaccin.

Daca nevaccinații vor face din nou Covid-19 după imunizarea naturala nici nu cred ca vor mai avea când sa se vaccineze. Este și aceasta o ipoteza posibila.

O alta mare întrebare este cum vor arata plămânii celor imunizați natural.
Daca vor ajunge sa aiba plămânii grav afectați nu vor ajunge sa aiba comorbidități?
Cum vor rezista oare la o a doua infectare cu virusul cu alta tulpina noua după infectarea cu Omicron?

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)