"Gheorghiță: E puțin probabil să fie persoane care să nu intre în contact cu Omicron. Să nu ne gândim că nouă n-o să ni se întâmple | Digi24"
,,Mai mult decât atât, sunt deja date care sugerează şi transmiterea aerogenă, prin aerosoli, nu doar prin picături de secreţie respiratorie, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spaţii închise, slab ventilate”, a adăugat el, potrivit Agerpres.
Medicul a subliniat că ţările cel mai bine protejate în faţa unui val generat de varianta Omicron vor fi cele cu rate crescute de vaccinare, dar şi de administrare a dozei booster."
[ link extern ]
Nu ma lămurește cu nimic dr. Valeriu Gheorghiţă.
Practic, confirmă ce spune OMS dar este ingrijorat pentru cei nevaccinați.
Nu înțeleg de ce nu ne spune care este situația cu infectarile la nevaccinați.
Ce procent există?
Daca nevaccinați fac și ei forme ușoare nu exista probleme.
Aceasta este întrebarea de baza.
Chiar nu sunt în stare sa aiba niște informații clare?
Situația pare sa se asemene cu cea din ianuarie-februarie 2020.
De aceasta data ar trebui sa aibă niște informații concludente.
Îmi vine greu sa cred ca i-ar mai lua prin surprindere virusul...
De aceasta data îmi pare mie sa nu fie mare pericol cu tulpina Omicron.
Ar putea ajuta foarte mult la imunizare.
Marea Britanie a încercat prematur o imunizare naturala a populatiei în ianuarie-martie 2020.Au avut o politica medico-sanitara extrem de neinspirata și de nefericită.
Cu siguranță că vor mai muri oameni dar trebuia sa se gândească la asa ceva cu mult timp în urma.
Degeaba încearcă să întârzie ceva ce se va manifesta oricum.
Sa dea masti puternice la populație dacă vor ca oamenii sa fie apărați.
Nu au alta cale și oamenii nu își permit sa cumpere masti de protecție puternica.
Nu cred ca este treaba lui Gheorghiţă aceasta ci a lui Rafila dacă tot vrea sa facă ceva.
Ministerul Sănătății poate face asa ceva.
Sunt de acord cu dr.Valeriu Gheorghiţă:
,,Mesajul nostru este, evident, să nu plecăm de la ideea că nouă n-o să ni se întâmple, că o scăpăm şi de data aceasta şi n-o să ne infectăm. La cât de contagioasă este această variantă, din punctul nostru de vedere este puţin probabil ca cel puţin în zonele cu densitate populaţională mare să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus. Tocmai de aceea este importantă protecţia în faţa acestei variante Omicron”, a adăugat șeful CNCAV."
BX, a observat totuși bine anumite lucruri.
Nu tot, dar, a văzut ceva...
Dar,repet, nu exista informații care sa ducă la o concluzie concludenta.
Dr. Valeriu Gheorghiţă susține ca sunt mai ales forme ușoare la cei vaccinați și cei trecuti prin boală.
Exact ce ii spuneam eu unui user pe aici in acest topic, acum vreo luna, si anume, ca, nu este deloc protejat ca a trecut prin boală, asa cum credea el...
Acesta susținea ca doar vaccinatii se infecteaza, ceea ce era fals.
Nimic nou pentru mine...asa ceva...
Doar o confirmare...