,,Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a reacţionat după ce ÎPS Teodosie a făcut noi declaraţii despre vaccinare. „Să încetăm cu astfel de declaraţii pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor”, a spus Gheorghiţă."
,,Din punctul meu de vedere astfel de declaraţii sunt extrem de periculoase prin faptul că accentuează neîncrederea şi evitarea oamenilor, cu atât mai mult cu cât parte din aceste informaţii sunt eronate. În primul rând, nu sunt vaccinuri experimentale. Sunt autorizate că orice alt medicament. Vaccinul Pfizer de exemplu de la vârstă de 16 în sus are autorizare definitivă de la FDA. Deci nu se va întâmpla nimic de aici înainte”, a explicat Valeriu Gheorghiţă."
[ link extern ]
Trebuia sa faca precizari de acest fel în urma cu mai mult timp și chiar sa se facă o dezbatere publica la TV în acest sens.
Se pot arata și documente.
Aici a tot greșit statul, în privința comunicării precare.
În timp ce pe retelele sociale circula tot felul de inepții și aberații de te doare capul, statul nu s-a ocupat in mod corespunzător de comunicare.Cam o data pe săptămână citesc și eu aberațiile afișate pe retelele sociale.
A fost foarte timid și este și în continuare foarte timid în privința comunicării către marile mase de oameni care nu înțeleg mai nimic și se iau după tot ce aud și ii dezinformează.
Am.spus acest lucru în urma cu foarte multe luni și se vad efectele necomunicarii.
Întra în atribuțiile dr. VALERIU GHEORGHIŢĂ asa ceva intrucat el se ocupa de vaccinare si nu Arafat.Deci, este pe tarlaua.lui Gheorghiţă acest lucru.
Chiar dacă nu va reuși sa convingă pe cei care sunt foarte vehemenți împotriva vaccinării trebuie sa le tina piept în mod ofensiv și nu defensiv.
Ar fi trebuit sa mearga mai ales la televiziunile care au cam susținut mai mult sau mai puțin direct sau indirect teama de vaccinare.
Pana sa se ocupe de coordonarea vaccinării era mult mai activ la TV.
Degeaba se cearta Cîțu cu Rafila intrucat dr. VALERIU GHEORGHIŢĂ este de vina cu vaccinarea pentru ca este în competenta lui.
Dr.Valeriu Gheorghiţă ar fi facut fata sa discute în contradictoriu cu anti-vaccinistii convinși care au năvălit in mass-media și practic nimic măcar nu au avut adversari.
Dr. Gheorghiţă nu face parte din niciun partid politic.