Pentru a inregistra casatoria facuta in spania cu un cetatean spaniol (o sa o fac la consulatul roman din Castellon pt ca nu pot merge in Romania) imi cer o declaratie autentificata din partea ambilor soti cu privire la numele pe care il avem fiecare dupa casatorie. Intrebarea mea este daca e nevoie sa fac decalratia in fata unui notar sau e suficient sa fac declaratie pe propria raspundere .
Multumesc
In titlu scrieti declaratie autentificata. Daca asa va cere la consulat, declaratia trebuie data in fata unui notar care o autentifica prin semnatura sa.
Multumesc pentru raspuns. In principiu o sa prezint documentele online folosiond ghiseul online care l-au pus la dispozitie din cauza situaitiei generata de Covid si totodata eliminar riscul de a ma prezenta la consulat fără a avea toate documentele necesare. Daca toate actele sunt ok, imi dau avizul ca pot sa trec la urmatorul pas si sa cer o programare pentru a ma prezenta personal la consulat.
A sunat la notarul unde avem facut documentul cu regimul matrimonial si mi-au zis ca ei nu fac declaratia autorizata, asa ca am sunat la consulat si de acolo mi-au spus ca intr-adevar se face in fata consulului. Problema mea era ca nu stiam daca fara aceea declaratie o sa pot sa fac tramitele online pe pagina consulatului ,trebuie sa atasezi toate documentele 100%pe care le cer ( aici intra si declaratia autentificata) , daca nu sunt toate nu te lasa sa ceri programare pentru a te prezenta personal la consulat.
Dupa ce fac tramitele pe pagina consulatului o sa revin sa spun daca am reusit. Sper ca informatia mea sa fie de ajutor pe viitor pentru alte persoane care se intalnesc cu aceeasi situatie.