avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... declaratie autentificata
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

declaratie autentificata

Pentru a inregistra casatoria facuta in spania cu un cetatean spaniol (o sa o fac la consulatul roman din Castellon pt ca nu pot merge in Romania) imi cer o declaratie autentificata din partea ambilor soti cu privire la numele pe care il avem fiecare dupa casatorie. Intrebarea mea este daca e nevoie sa fac decalratia in fata unui notar sau e suficient sa fac declaratie pe propria raspundere .
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
asalv, utilizator
Cel mai recent răspuns: asalv , utilizator 13:05, 1 Iunie 2020
Buna ziua,
Atata timp cat este DRCLARATIE AUTENTIFICATA asta inseamna ca e data in fata unui NOTAR!
In titlu scrieti declaratie autentificata. Daca asa va cere la consulat, declaratia trebuie data in fata unui notar care o autentifica prin semnatura sa.
Puteti sa faceti declaratia si la consulat.
Are valoare de declaratie autentica.
Multumesc pentru raspuns. In principiu o sa prezint documentele online folosiond ghiseul online care l-au pus la dispozitie din cauza situaitiei generata de Covid si totodata eliminar riscul de a ma prezenta la consulat fără a avea toate documentele necesare. Daca toate actele sunt ok, imi dau avizul ca pot sa trec la urmatorul pas si sa cer o programare pentru a ma prezenta personal la consulat.
A sunat la notarul unde avem facut documentul cu regimul matrimonial si mi-au zis ca ei nu fac declaratia autorizata, asa ca am sunat la consulat si de acolo mi-au spus ca intr-adevar se face in fata consulului. Problema mea era ca nu stiam daca fara aceea declaratie o sa pot sa fac tramitele online pe pagina consulatului ,trebuie sa atasezi toate documentele 100%pe care le cer ( aici intra si declaratia autentificata) , daca nu sunt toate nu te lasa sa ceri programare pentru a te prezenta personal la consulat.
Dupa ce fac tramitele pe pagina consulatului o sa revin sa spun daca am reusit. Sper ca informatia mea sa fie de ajutor pe viitor pentru alte persoane care se intalnesc cu aceeasi situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem convenție matrimonială de separare de bunuri încheiată în spania, dar banca de la care vreau să iau credit ipotecar nu o recunoaște. cum pot rezolva această problemă? Leu79 Leu79 Buna ziua, am o conventie matrimoniala separare de bunuri incheiata in Spania si acum doresc sa cumper un apartament cu credit ipotecar. Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate dupa casatorie florencia florencia sper sa ma ajute cineva.voi naste in spania singura,tatal nu poate veni sa-l recunoasa,copilul va fi pe numele meu(nu suntem casatoriti).ii scot copilului ... (vezi toată discuția)