avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere pe baza de procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere pe baza de procura

Pot incheia un contract de inchiriere imobil pe o durata mai mare decat cea specificata prin procura de administrare (respectiv 3 ani).
Cel mai recent răspuns: Sergiucid1 , utilizator 20:06, 25 August 2020
Revin. Deci daca procura de administrare expira in iunie 2021, contractul de inchiriere imobil incheiat in baza acestei procuri inceteaza la data expirarii procurii, respectiv iunie 2021.
Nu am zis asta. Contractul încetează la data înscrisă în el, care sunt de părere că poate depăși limitele mandatului în condițiile art. 2017 din codul civil.

Art. 2017
Executarea mandatului
(1) Mandatarul nu poate să depăşească limitele stabilite prin mandat.
(2) Cu toate acestea, el se poate abate de la instrucţiunile primite, dacă îi este imposibil să îl înştiinţeze în prealabil pe mandant şi se poate prezuma că acesta ar fi aprobat abaterea dacă ar fi cunoscut împrejurările ce o justifică. În acest caz, mandatarul este obligat să îl înştiinţeze de îndată pe mandant cu privire la schimbările aduse executării mandatului.

Multumesc pentru lamuriri.
Am procura generala de administrare apartament de la matusa mea( care e proprietara pe apartament). Vreau sa intocmesc un proiect pentru debransare de la incalzirea centralizata a orasului. Pe proiect, trec numele meu sau numele matusii mele?
Eu nu as admite asta cu procura generala. Pe proiect apare numele proprietarului, oricum.

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu procura notariala tibors tibors 1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ? 2 - Pot ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate pentru o procurã robertsega32 robertsega32 Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest ... (vezi toată discuția)
Imputernicire m16ari m16ari Buna ziua,ma confrunt cu o situatie doar la noi intalnita ,cred. Am o imputernicire de la fostul sot (care s-a stabilit in strainatate),in care se mentioneaza ... (vezi toată discuția)