avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitorii bunicilor ,care au trăit în concubinaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitorii bunicilor ,care au trăit în concubinaj.

Bunicul meu a trait toata viata împreună cu bunica mea ne fiind căsătoriți, și au avut trei copii. Doi băieți și o fată, băieții nu au fost recunoscuți de bunicul meu, în schimb fata da.A fost o familie cât se pare de normală, fără să se pună problema ca ce-i doi băieți nu ar fi fost copii bunicului meu.intrebarea mea este, copiii celor doi băieți ne recunoscuți pot deveni moștenitorii averii?Menționez că toata averea aparținea bunicului înaintea de a avea copiii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Pentru ca legal, bunicul nu este tatăl lor. Nu i-a recunoscut și nu apare ca tata in certificatele lor de naștere.
Bunicul va fi moștenit doar de fiică.
Nu prea au fost o familie "normală ", din moment ce bunicii au stat intr-o asemenea pasivitate, atatia ani.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii nerecunoscuti trebuie sa intenteze o acțiune în stabilirea paternității împotriva moștenitorilor pretinsului tată.
Multumesc petru răspuns.
Avocat Tabrea Alexandru a scris:
Copiii nerecunoscuti trebuie sa intenteze o acțiune în stabilirea paternității împotriva moștenitorilor pretinsului tată.

Şi mai apoi să purceadă la procesul de SUCCESIUNE. Bunicul are o asemenea AVERE ca să "se merite"? Ori fraţii se înţeleg atât de bine ca într-o "normală" familie" rrománes.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
Mircea SCALAT, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai degraba a fost celebra "intelepciune taraneasca".
Baietii pleaca de acasa, fetele raman pe langa parinti, ii ingrijesc.
Si de ce sa nu recunosti doar fiica, punandu-te bine cu ea?
In rest, totul bine, o familie normala.

Alte discuții în legătură

Drepturi copii-parinti necasatoriti. buna ziua! se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, ... Lorena87 Lorena87 Buna ziua! Se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, desi au trait impreuna pana la finalul vietii. Au avut 5 copii, primii 2 poarta numele ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de mostenire Cozmin880 Cozmin880 Buna ziua, o rugaminte mare am la dumneavoastra si totodata o teama in ceea ce priveste o posibila dezmostenire sau impartirea mostenirii cu mai multi ... (vezi toată discuția)
Cum este împărțită moștenirea între urmași,dacă soții ... Moldoveanu Cristina Moldoveanu Cristina Cum este împărțită moștenirea între urmași,dacă soții în timpul vieții au lăsat prin testament averea soțului supraviețuitor,dar ambii au adus ... (vezi toată discuția)