avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Bună ziua. Soțul meu are o fata dintr-o căsătorie anteriara. I-a plătit plătit pensie alimentara pana la 18 ani, după aceea fata a deschis proces pentru continuarea platii pana la finalizarea studiilor sau maxim 26 de ani, instanta a acceptat cererea și i se va da 1/6 din venitul net. Momentan soțul nu are nici un venit pentru ca sta acasă cu cei 2 copii ai noștri. Din ce se calculează cei 1/6? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Legal nu poate fi obligat sa plateasca din indemnizatie.
Oricum poate, dupa ce se termina acea perioada de 2 ani, sa fie obligat sa plateasca si restantele.
MORAL ar fi sa plateasca pentru ca este copilul LUI ca va place sau NU!
Buna ziua,

Pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala.
Indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului cu varsta de pana la 2 ani nu reprezinta un venit urmaribil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.platesc pensie alimentara la 2 copii care au in prezent ... stoian ioan stoian ioan buna ziua.platesc pensie alimentara la 2 copii care au in prezent 8 respectiv 12 ani,dintr-o casatorie anterioara.pana acum am platit 3 ani.in momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Divort irinaa23 irinaa23 Buna ziua! Sunt casatorita de 22 de ani sivreau sa divortez, din pacate nu pe cale amiabila.Inainte de mariaj atat eu cat si sotul meu aveam cate o garsoniera, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intreþinere ela70 ela70 Buna ziua, Sotul meu a platit pensie alimentara pt copilul lui pana la varsta de 18 ani. Fata s-a inscris la o scoala postliceala de 3 ani. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)