avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua.platesc pensie alimentara la 2 copii care au ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua.platesc pensie alimentara la 2 copii care au in prezent ...

buna ziua.platesc pensie alimentara la 2 copii care au in prezent 8 respectiv 12 ani,dintr-o casatorie anterioara.pana acum am platit 3 ani.in momentul de fata eu sunt recasatorit si am un copil de 3 luni pt care iau aprox 1200 lei reprezentand indemnizatie de crestere a copilului,fiind si singurul venit din casa,sotia nu lucreaza.suntem 4 persoane,eu,sotia,copil de 8 ani al sotiei si un copil de 3 luni.vine aprox 300 lei de fiecare sa nr descurcam lunar.in ce conditii trebuie sa mai platesc pensie alimentara celorlalti 2 copii? sau cat trebuie sa mai platesc tinand cont ca pana acum am platit 33% din salariu atunci cand am lucrat.multumesc anticipat,astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:58, 14 Septembrie 2020
Buna ziua,
Legal pentru 3 sau mai multi copii se plateste, in total, 1/2 din venit!
cum sunt 3 copii, asta inseamna ca veti plati 1/6 pentru fiecare din cei 2 din afara casatoriei.
Cum aveti indemnizatie de crestere, legea nu va obliga sa platiti din ea dar .... ma intreb, cei 2 nu sunt copiii dumneavoastra si nu ar trebui sa-i ajutati?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu intereseaza legal din ca platiti, va trebui sa platiti din ceva, raportat la minim pe ec.
sotia dvs poate munci, banuiesc, ambii sunteti raspunzatori pt copiii dvs comuni cu sotia, iar dansa raspunde impreuna cu tatal copilul pt copilul ei.
sau sta sotia cu copilul ca e mic si mergeti dvs la munca..
dvs aveti 3 copii, nu unul si impreuna cu mamele lor, ii intretineti pe fiecare in parte.
sigur ca daa nu mai aveti, nu veti mai plati si nu vi se va intampla nimic daca se constata ca nu aveti si ca nu e vb de rea credinta, insa sunteti dator sa cautati solutii, mai ales ca ii aveati pe cei 2 cand ati hotarat sa mai faceti unul. Inteleg ca va plac, dar trebuie si crescuti.

Gresiti , nu “ vine aprox . 300 lei de fiecare “ , pentru ca nu trebuie sa va intretineti sotia daca e apta de munca , si - cu atat mai putin - pe copilul ei de 8 ani . Responsabilitatea pentru acel copil este strict a mamei si tatalui sau , pe cand a dvs. este sa contribuiti la intretinerea celor 3 copii ai dvs. E adevarat ca prima dvs. sotie nu va poate popri indemizatia de CCC , dar poate aveti alte bunuri , sau veti mosteni ceva , sau veti munci la un moment dat , si atunci va va putea executa pentru toate restantele , nu scapati . Datoria fata de primii doi copii nu se va sterge , daca pe asta v-ati bazat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mirceamesaru mirceamesaru Sunt recasatorit si am in intretinere sotia si 2 copii minori de 8 si 11 ani. Sunt pensionar cu o pensie de 2430 lei (RON). Din casatoria anterioara a rezultat ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Bună seara. dacă soțul a primit custodia exclusiva la cei ... Mada95 Mada95 Bună seara. Dacă soțul a primit custodia exclusiva la cei 2 copii,eu de ce trebuie sa mai plătesc pensie alimentara,și de ce s-ar pentru unu și nu pentru ... (vezi toată discuția)