avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE BLOC PE HOTAR FARA ACORDUL NOSTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE BLOC PE HOTAR FARA ACORDUL NOSTRU

buna ziua. avem si noi o problema si nu stim sa o rezolvam, va rugam poate ne dati cateva sfaturi-
noii nostri vecini au demolat o casa care se afla pe hotarul dintre proprietatile noastre si apoi au inceput constructia unui bloc de apartamente tot pe hotar, dar fara acordul nostru.
in 2 sapt deja au ajuns la etajul 2, si toata curtea noastra este umbrita de aceasta constructie. ne gandim ca la finalizarea acesteia nu vom mai avea niciun pic de soare, deoarece casa noastra parter este in umbra constructiei susamintita.
Noii vecini au venit sa se inteleaga cu noi, adica ei vor sa semnam o declaratie, in care sa fie mentionat faptul ca:
-au voie oricand sa tencuiasca spatele casei,
-sa puna geamuri spre curtea noastra
- si sa edificam constructia amplasata pe hotar, in schimbul a unei sume de bani, suma care este trecuta in aceasta declaratie, deci va trebui sa platim impozit.
TOATE ACESTEA SUNT IN FAVOAREA LOR NU?
As vrea sa stiu ce trebuie sa mentionam in acest acord sau declaratie cum s-o numi, sa ne ajute intr-un fel.
E nevoie sa facem aceasta hartie la notar? nu se poate face o hartie de mana cu martori?
va rog astept raspuns urgent
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:25, 15 Decembrie 2009
Vecinilor dvs le trebuie acel acord in forma notariala . fara el nu vor putea face acele ferestre catre curtea dvs , nu vor putea intabula cladirea fiind construita ilegal pe hotar si vor avea numai probleme. Ideea este simpla: daca dvs considerati ca suma de bani pe care v-o ofera este multumitoare atunci puteti sa le dati acel acord, insa asigurati-va ca aveti banii in mana cand semnati acordul! B-)
Daca vecinii va solicita deabia acum declaratia aceasta, inseamna ca au inceput constructia inainte de a avea Autorizatia de Constructie!
Aceasta declaratie se cere in cadrul dosarului de autorizare, inainte de eliberarea autorizatiei.
Asa cum bine spune Dl. Grigore, daca suma pe care o veti primi vi se pare multumitoare, puteti semna aceasta declaratie notariala.
Insa, este bine sa va ganditi si la implicatiile in timp ale vecinatatii cu o constructie care va umbreste, care are ferestre spre proprietatea dv si va afecteaza zi de zi !!!
Nu stiti ce va rezerva viata, si poate intr-o zi veti dori sa va vindeti proprietatea! Cine credeti ca va mai dori sa locuiasca in astfel de conditii?

Daca va razganditi, si nu mai doriti sa le dati acordul pentru toate cate vi s-au solicitat, puteti sesiza Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru faptul ca au inceput constructia fara autorizatie, si ca va afecteaza insorirea....Dezagrementul insoririi este foarte serios, si legiferat, daca i-ati da in judecata ati castiga 100%, si ar fi nevoiti sa demoleze, sau sa scada numarul de nivele.

Eu zic sa va ganditi de 2 ori la acest acord, care pentru moment vi se pare avantajos, dar in timp ar putea sa va afecteze serios...si practic si financiar.
Sau in cel mai rau caz, reevaluati-va pretentiile financiare pentru acest acord!
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
doina_manuela, utilizator
Pe cale de ordonanta speciala ,masura speciala , vremelnica , puteti dispune sistarea constructiei edificate cu incalcarea prevederilor legale .
Demolarea acesteia nu poate constitui obiectul unei ordonante presedintiale.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare mansarda fara autorizatie de construire edit1948 edit1948 Buna ziua ! Vecinul nostru a edificat o mansarda fara autorizatie de construire, chiar la linia de hotar fara a respecta legislatiile in vigoare. Am facut ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru construire alig171 alig171 Buna ziua, Acordul vecinului dat la notariat pentru edificarea unei noi locuinte este valabil si pentru mostenitorii unei persoane decedate? Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)