avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sotul meu a decedat in noiembrie 2018; exista doua fiice din alte casatorii;
nu s-a dezbatut succesiunea; una din fiice depune o actune in instanta
pentru -daca am inteles bine- stabilirea cotelor si a mostenitorilor; daca
nu voi raspunde acestei "provocari"pentru ca inteleg ca nu este succesiune propriu zisa, ce consecinte pot urma?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:41, 2 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să NU aveți calitatea de moștenitor. Cam asta se poate întâmpla.
Nu se naște nimeni moștenitor și nici nu devine ...„automat” (cum mai zic unii pe aici).
Este necesară exprimarea VOINȚEI celui chemat să culeagă o moștenire. Aveți o declarație de acceptare a moștenirii? Dacă nu, atunci cum ar putea instanța ...să viseze actele sau faptele îndeplinite de dvs. și care dovedesc acceptarea tacită a moștenirii, dacă nu i le „povestiti” și dovediți?

Întotdeauna este necesar să răspundeți, prin întâmpinare, unei acțiuni/cereri de chemare în judecată.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. buna ziua ! tatăl meu a decedat acum 3 ani ... mierloiuionela mierloiuionela taxa succesiune. Buna ziua ! Tatăl meu a decedat acum 3 ani el are moștenire de la parintilui cota parte dintr-o casă și terenuri agricole.El Mai are 2 ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii daneluta daneluta Buna ziua.Cu respect doresc sa -mi spuneti daca se considera accepare a mostenirii faptul ca paratul a raspuns chemarii mele in instanta printr-o intampinare ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii dtc1315 dtc1315 Buna ziua! Mama mea in calitate de mostenitor al defunctului nu si-a exprimat in scris acceptarea succesiuni intrucat doi dintre notarii la care am fost de pe ... (vezi toată discuția)