avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cumparare apartament copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cumparare apartament copil

buna ziua
Doresc sa cumpar un apartament pe numele unui copil care are 13 ani. cum s eprocedeaza? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:35, 3 Iunie 2020
Mergeti la un notar public si depuneti actele imobilului. In functie de practica biroului notarial la care ajungeti, notarul public va stabili daca aveti nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pentru a-l reprezenta pe minor la incheierea actului sau daca puteti incheia actul direct, fara aceasta incuviintare.
Este posibil sa fie nevoie de justificarea provenientei sumei de bani din care se va achita pretul imobilului, pentru ca minorul nu are venituri proprii. In acest sens puteti incheia un act de donatie prin care minorului i se doneaza suma de bani necesara achitarii pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Procurator de fonduri intr-un contract de vanzare cumparare fantezism fantezism Sotul meu este procurator de fonduri intr-un contract de vanzare-cumparare al unui apartament pentru nepotul sau minor.A dorit uterior sa-si inscrie un drept ... (vezi toată discuția)