avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare furt ,poliția evita finalizarea cazului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare furt ,poliția evita finalizarea cazului

Soției mele i-a fost extrasa o sumă de bani din geanta , într-un spațiu local privat supravegheat de camere video.
****A fost la politie a depus reclamația,poliția a fost la fata locului a cerut înregistrările etc . Apoi dosarul a fost mutat la un alt ofițer de politie care de un an de zile ,îl caut la secție ,îl sun ...mereu este pe teren ,nu îl găsesc etc .
Ce pot face in acest caz în termeni legali, având în vedere că poliția a avut totul pe "tava" și nu a rezolvat cazul ?
Cel mai recent răspuns: GeorgeTo , utilizator 14:24, 5 Iunie 2020
Am înțeles ! În caz de hotul nu va mai fi prins ,as mai avea vrei șansă să recuperez banii ? Pot apela la.dv de ex?

Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator a scris:

Bună ziua,

Potrivit dispozițiilor art. 299 Cod procedura penala procurorul supraveghează activitatea de urmărire penala:

"(1) Procurorul supraveghează activitatea organelor de cercetare penală, astfel ca orice infracțiune să fie descoperită și orice persoană care a săvârșit o infracțiune să fie trasă la răspundere penală."

Astfel, cu toate ca, dosarul e efectiv la politie, el se afla pe rolul Parchetului, iar, cererea de aflare a stadiului dosarului se adresează și va fi încuviințata de către prim-procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)
Furt de animale cenan eniko cenan eniko buna ziua,am o ntrebare ,ni sa furat 2capre din turma,stim cine le-a furat,dar avem o problema,,,hotii is prieteni foarte buni cu politisti din comuna,noi ... (vezi toată discuția)