In luna noiembrie mi s-a incheiat contractul de munca cu art.65, am primit cartea de munca, decizia de concediere si nota de lichidare, dar nu mi-a fost platit salariul compensatoriu.
Am inteles ca desi angajatorul are obligatia legala de a face plati compensatorii, ar trebui sa fac o cerere pt a solicita plata acestuia. Avand in vedere ca am primit nota de lichidare, mai pot face aceasta cerere ? Aceasta cerere poate fi trimisa si prin posta sau trebuia sa aiba numar de iesire in registrul firmei?
Termenul legal pentru cerere este pana la 6 luni de la concediere.
Puteti trimite cererea prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata pentru a specifica ca este vorba de cererea platii compensatorii.
Dna Marioara va sfatuit bine.Dupa ce ati primit nota de lichidare aveti dreptul de a primi salariul compensator cf.art.78 alin1) si alin 2)din CCM unic la nivel national anii 2007-2o10.Nota de lichidare nu anuleaza dreptul la salariul compensator,acesta putand fi solicitat asa cum ati primit raspuns mai sus
Concediere
dutzu
buna ziua!
am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)