avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

In luna noiembrie mi s-a incheiat contractul de munca cu art.65, am primit cartea de munca, decizia de concediere si nota de lichidare, dar nu mi-a fost platit salariul compensatoriu.
Am inteles ca desi angajatorul are obligatia legala de a face plati compensatorii, ar trebui sa fac o cerere pt a solicita plata acestuia. Avand in vedere ca am primit nota de lichidare, mai pot face aceasta cerere ? Aceasta cerere poate fi trimisa si prin posta sau trebuia sa aiba numar de iesire in registrul firmei?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 19:41, 15 Decembrie 2009
Termenul legal pentru cerere este pana la 6 luni de la concediere.
Puteti trimite cererea prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata pentru a specifica ca este vorba de cererea platii compensatorii.
Daca am primit deja nota de lichidare anuleaza sau nu dreptul la salariul compensatoriu?
Dna Marioara va sfatuit bine.Dupa ce ati primit nota de lichidare aveti dreptul de a primi salariul compensator cf.art.78 alin1) si alin 2)din CCM unic la nivel national anii 2007-2o10.Nota de lichidare nu anuleaza dreptul la salariul compensator,acesta putand fi solicitat asa cum ati primit raspuns mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu aliariana aliariana In luna noiembrie mi s-a incheiat contractul de munca cu art.65, am primit cartea de munca, decizia de concediere si nota de lichidare, dar nu mi-a fost platit ... (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)