In luna noiembrie mi s-a incheiat contractul de munca cu art.65, am primit cartea de munca, decizia de concediere si nota de lichidare, dar nu mi-a fost platit salariul compensatoriu.
Am inteles ca desi angajatorul are obligatia legala de a face plati compensatorii, ar trebui sa fac o cerere pt a solicita plata acestuia. Avand in vedere ca am primit nota de lichidare, mai pot face aceasta cerere ? Aceasta cerere poate fi trimisa si prin posta sau trebuia sa aiba numar de iesire in registrul firmei?
In mod normal, angajatorul trebuia sa efectueze plata salariului compensatoriu fara ca dvs sa faceti o cerere in acest sens.
Dar.........
In acest caz faceti cererea si luati numar de inregistrare.
Dupa aceea, daca vedeti ca nu va face plata, puteti sa faceti contestatie la tribunalul de pe raza de domiciliu.
Actiunea este scutita de taxe.
In momentul acesta nu mai pot lua numar de inregistrare pt ca perioada de preaviz s-a incheiat si nu mai pot intra in firma, de aceea intrebam daca pot trimite cererea respectiva prin posta, este valabil?
Puteti s-o trimiteti cu valoare declarata si semnatura de primire astfel incat sa puteti scrie ce contine plicul.
De ce va spun asta?
Ptr ca angajatorul poate sustine ca nu i-ati trimis nimic, sau ca i-ati trimis o felicitare sau o invitatie la nunta! :P
Aveti grija sa tineti confirmarea de primire de la posta ca sa puteti demonstra ca ati trimis. Neaparat sa aveti un ex din cererea trimisa la care sa atasati confirmarea postei.