avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu copil mic (tată)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu copil mic (tată)

Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani.
Îmi doresc să știu la ce să mă aștept.
Cine pleacă din casă? (este casa amândurora) dacă plec eu, voi fi despagubit pentru partea mea?
Cum este plătită pensia alimentară?
Cum pot fi stabilite vizitele?
Cum pot câștiga custodia copilului? Ea a înșelat, în lipsa mea, în casa noastră. O consider nepotrivita pentru creșterea unui copil (părerea mea). Sau... Cum demonstrez în instanta că ea nu este cea mai bună alegere? Din cauza a ceea ce a făcut, salariul meu este dublu fata de al ei...

Mulțumesc frumos.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Instanta o sa aiba in vedere motivul desfacerii casatoriei si va pronunta o hotarare judecatoreasca tinand cont de acestea, insa, faptul ca sotia dvs. nu a fost fidela, nu reprezinta un motiv pentru exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti.
Cel mai probabil, va fi stabilita exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilind domiciliul la unul dintre parinti, cu drept de vizitare in beneficiul celuilalt.
Pentru a stabili programul de vizitare este indicat ca avocat parintelui in cauza sa propuna instantei un program de vizitare care sa fie atat in beneficiul clientului sau, dar mai ales in beneficiul copilului.
De asemenea, parintele la care nu locuieste in mod statornic minorul va fi obligat si la plata pensiei de intretinere care se va calcula in functie de nevoile celui pt care se acorda, raportat la veniturile celui care o acorda si tinandu-se cont de numarul de copii pe care parintele care acorda pensia de intretinere il are.

Totusi, conform celor de mai jos:
Art. 375. -
(1) Dacă soții sunt de acord cu divorțul și nu au copii minori, născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, ofițerul de stare civilă ori notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuințe comune a soților poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soților, eliberându-le un certificat de divorț, potrivit legii.


(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soților privind exercitarea în comun a autorității părintești sau cel privind stabilirea locuinței copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5).


In ceea ce priveste partajul, chiar daca prin aceeasi cerere de chemare in judecata se solicita si partajul, cel mai probabil se va disjunge acest capat de cerere, urmand a se forma un dosar separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)