avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E nevoie de avocat la eliberarea conditionata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E nevoie de avocat la eliberarea conditionata?

pentru eliberarea conditionata trebuie sa ai tu avocat sau se da din oficiu?
Cum este cel mai indicat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:28, 17 Decembrie 2009
La Iasi nu stiu cum sta treaba.
Nu am fost acolo la judecata.
In Bucuresti exista condamnati care se transfera la alte penitenciare din tara pentru a le fi mai usor si a le fi admisa cererea.
Acolo si cu avocat din oficiu au sanse mai mari.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu consider ca si la Iasi sunt avocati de calitate si chiar de mare calitate,deci ati avea de unde alege,ca de altfel si in zonele limitrofe ale Iasului,daca doriti sa o faceti.
Parerea mea,asupra careia revin,este ca exista o mare diferenta intre avocatii alesi si cei din oficiu,mai ales cu privire la motivarea financiara.
Ideea este ca multi petenti condamnati au sanse mai mari in anumite locatii decat in alte locatii.
Condamnatii se transfera pentru ca au sanse mult mai mari cu avocat din oficiu decat cu avocat ales.

Practica instantelor este diferita.De aceea, cine zicea ca nu trebuie sa aiba emotii, eu zic ca greseste daca se judeca unde are sanse mai mici.
Nu multi stiu insa treaba aceasta.

avocat Claudiu Lascoschi
Sansele despre care vorbeste dl.avocat se refera la comisiile de liberare din interiorul penitenciarelor ,raportata la regimul de detentie din unitatea penitenciara ,in functie de specificitatea acesteia.Sunt comisii,in penitenciare de maxima securitate,mai riguroase sau mai severe,dar si comisii mai ingaduitoare,in penitenciarele cu regim mai permisiv,bazat pe specificul detinutilor.De exemplu,cei care au comis acte de violenta,inclusiv crime,ajung mai ra la aceste din urma penitenciare.
Cu privire la instante,la componenta lor ,exista o intreaga "zvonistica" care circula printre detinuti despre un magistrat sau altul,despre o instanta sau alta.
Aceasta "zvonistica" a fost transmisa si apartinatorilor sau aparatorilor detinutilor si este bazata mai ales pe experiente si pe pareri personale ale celor arestati.
Ofiterii sau unii angajati cu experienta ai ANP pot confirma aceste adevaruri.
De asemeni ,acestea ,pot fi confirmate si angajatii mai vechi din justitie
Da, in principal este vorba despre comisiile din penitenciare, dar si instantele sunt mai ingaduitoare.
La Bucuresti daca se ajunge la instanta cu referat nefavorabil este recomandabil sa isi angajeze avocat.
Va avea avocat din oficiu, dar ii va fi respinsa in proportie de 90% cererea de liberare conditionata.
Daca referatul este favorabil are sanse mai mari dar se paote ca instanta sa nu tina cont de concluziile referatului.Sunt insa rare aceste cazuri.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! soțul meu este condamnat la 2 ani si 10 luni pentru ... Anelisse darius Anelisse darius Bună ziua! Soțul meu este condamnat la 2 ani si 10 luni pentru influențarea declarațiilor. El a executat 10 luni in arest la domiciliu și 9 luni arest ... (vezi toată discuția)
Executatea pedepsei va rog ajutati ma Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu executare si eu am facut 2/3 din condamnare in arest la domiciliu pot obtine o eliberare ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata ioanacristina ioanacristina buna seara...ma numesc ioana si as dori sa primesc raspuns la intrebarea mea:prietenul meu a fost condamnat la 6ani jumate de inchisoare iar pe data de 4 iulie ... (vezi toată discuția)