avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare apartament parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare apartament parinti

Parintii mei in varsta de: tata 69, mama 63, vor sa-mi vanda apartamentul in care ei stau (cu contract vanzare cumparare). Este necesar in acest caz de vreo dovada speciala ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale si sau vreo alta dovada speciala, sau totul decurge ca la incheierea unui contract de v-c clasic?
Specific ca parintii mei sunt in deplinatatea facultatilor mintale si perfect constienti de ceea ce fac.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:28, 3 Iunie 2020
In principal e necesară dovada achitării prețului.
Raspunsul competent poate fi obtinut de la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr cota bunicii dintr-un apartament pe care îl deține împreună cu tata. ea are 85 de ani și e în deplinătatea facultăților mintale, e obligatoriu certificatul inml? Nan Bogdan Nan Bogdan Buna ziua, Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea). Bunica mai detine si ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare cu un bătrân 69 ani LoreTr LoreTr Buna ziua! Prezint următoarea situație ipotetică : la achiziția unui imobil de la un bătrân de 69 de ani ([b]reprezentat legal prin procura de fiica ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare lazar nicoleta lazar nicoleta parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa ... (vezi toată discuția)