Buna ziua.Locuiesc la parterul unui imobil.Din pacate de peste o jumătate de an jgheaburile de la scara noastră sunt defecte(parti lipsa) si din aceasta cauza geamul de la bucătăria mea in perioada ploioasă e mereu inundată. Specific faptul că rama de la geam este din lemn.Am luat legatura (doar verbal) cu administratorul asociației de locatari pentru a cere sa se repare jgheaburile însă doamna mi_a răspuns că sigur ceilalți vecini nu vor fii de acord deoarece pe ei nu îi afectează.Intrebarea mea este :reparația jgheaburile nu aparține de asociație sau este problema mea? Ce sa fac in continuare?Care sunt pasii de urmat?Multumesc pentu eventualele răspunsuri.
Buna ziua,
Daca aceste jgheaburi fac parte din partile comune ale blocului atunci asociatia raspunde de reparatia lor.
Puteti discuta direct cu presedintele, il sesizati in scris legat de problema dvs. si cereti remedierea.
Remedierea se poare face din Fondul de reparatii, pentru asta il platiti.
Daca nu primiti un raspuns de la presedinte in 10 zile, va puteti adresa primariei-compartiment specializat indrumare asociatii de proprietari.
Daca nici asa nu 'rezolvati" nimic...mai ramane doar calea instantei.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Total gresit ati contactat administratorul de imobil care este angajatul asociatiei de proprietari si care are limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Pentru solutionare sesizati oficial presedintele de asociatie care este factor decizional si detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare pentru respectarea dispozitiilor in vigoare si asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu