avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma dat soțul afară din casa cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma dat soțul afară din casa cu copilul minor

Buna ziua, în urmă cu câteva zile soțul meu mi-a spus sa imi fac bagajele si sa plec cu copilul nostru minor de 5 luni, din locuinta in care stătea impreuna, si ne-am mutat la părinții mei.
Va rog sa imi dati un sfat, cum sa procedez ca sotul meu sa nu folosească acest lucru, în defavoarea mea, în lupta pentru custodia minorului.
Va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică cum să folosească împotriva Dvs. faptul că el v-a dat afară din casă?
Că nu e ca și a dat dovadă de grijă, bunătate, etc.
Trebuie să declar la poliție eventual faptul că am parasit domiciliul conjugal împreună cu copilul?
Nu are treaba politia in aceasta situatie, din contra, va ajuta* faptul ca v-au dat afara din casa la un eventual proces de divort si stabilirea domiciliului copilului.
Acum aveti doua optiuni...fie asteptati, poate ii trece supararea si va impacati, fie intentati divortul cu toate cele ( stabilire domiciliu minor la dvs., program de vizita, pensie alimentara...).
Va sfatuiesc sa contactati un avocat daca "optati" pentru divort.
Divortul si toate celelalte se pot stabili si la notar, daca va intelegeti...
"Parasirea domiciliului conjugal" nu este reglementata in legislatia mioritica, deci nu se poate retine, nici prin reducere la absurd, culpa dvs, mai ales ca nici macar n-a fost decizia dvs!
Pentru linistea dvs, ati putea solicita stabilirea vremelnica, pe cale de ordonanta presedintiala, a domiciliului minorului la dvs, pana la
pronuntarea solutiei in speta de divort!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu stefantudorel stefantudorel buna seara ,am si eu o intrebare in urma cu 3 saptamani sotia a plecat de acasa impreuna cu copilul nostru minor , ca merge in vizita la parinti dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal masterflo masterflo Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o mica lamurire in urmatoarea speta: O familie cu 3 copii, mama pleaca la munca in strainatate, tatal ramane cu copii ... (vezi toată discuția)
Dacă îmi iau copilul si plec Matthias2019 Matthias2019 Buna seara dacă imi iau copilul de un an și plec la domiciliul dinainte de căsătorie deoarece nu mă mai inteleg cu el pot pierde copilul Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)