avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot schimba cont bancar ONG asociatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot schimba cont bancar ONG asociatie

Buna seara,
Am deschis cont bancar pt Asociația non-profit la o banca ce percepe comision de administrare lunar destul de ridicat si as vrea sa il inchid si sa deschid cont la o alta banca.
1. Cum procedez cu banii din cont? Ii iau cash la închiderea contului si ii mut fizic in cel nou atunci cand il deschid? E ok din punct de vedere contabil? Trebuie vreo declarație suplimentară?
2. Cum procedez cu formulare 230 pt ANAF care au fost completate cu contul vechi? Pot face o adresa catre ANAF? Daca da, sub ce forma?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lore8 , utilizator 17:39, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Procedura de la punctul 1 e in regula. Dar va recomand sa asteptati cu inchiderea contului si deschiderea altuia pana la 31 decembrie cand se va termina cu directionarea banilor de atre cei de la finante catre asociatia dumneavoastra. Nu puteti face altceva decat sa mentinti activ contul pe care il aveti acum si care apare si in formularele 230.
Mulțumesc frumos pentru raspuns.
As mai avea o intrebare: pot deschide contul nou inainte de a-l închide pe cel vechi? Adica din punct de vedere contabil e vreo problema daca vor fi 2 conturi deschise la banci diferite pentru o perioada temporara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Asociatia, din punct de vedere contabil, poate avea mai multe conturi bancare deschise in acelasi timp.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Audit Vic Cont, Contabil
Multumesc frumos pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont societate porpit de catre anaf cesar cesar Buna ziua,doamnelor,domnilor.Va rog daca sunteti amabili sa ma ajutati in situatia aceasta- am contul societatii poprit din data de 06.02.2014 de catre ANAF,eu ... (vezi toată discuția)
Banca transilvania a inchis ilegal si unilateral contul Costantin35 Costantin35 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati intrucat sunt intr-un mare impas si nu stiu cum sa procedez. Sunt membru fondator al Asociației Fun Child, asociatie ... (vezi toată discuția)
Proprire cont ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, ce fac cand am proprire cont de la ANAF? Cum procedez? (vezi toată discuția)