avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de încredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de încredere

Buna ziua,
Dețin o firma de rent a car și am dat fără contract unei alte firme de rent a car o mașina. Aceasta firma, a închiriat mașina cu contract, unei persoane care ulterior a declarat mașina furată. Aceasta persoana a reînmatriculat mașina cu acte false in Germania și a vândut-o. Mașina a fost găsită in Germania, dar legea germana, nu-mi da dreptul sa îmi recuperez mașina, întrucât considera cumpărătorul Neamț de buna credință și îmi spune sa ma întorc împotriva individului căruia i-a fost închiriată mașina. Dosarul este acum la parchet. Întrebarea mea este, cum
Pot sa îmi recuperez prejudiciul? Pot sa ma întorc împotriva firmei care a închiriat mașina acelei persoane? Eu nu am semnat nici un contract cu aceasta firma, care de altfel aparține nasului meu. Ma poate ajuta un avocat in aceasta speța?
Cel mai recent răspuns: Avocat Anca Angheloiu , Avocat 20:17, 4 Iunie 2020
Buna ziua. Da, se poate, la instanta civila. Putem demonstra ca ati imprumutat masina catre ei. Orice inscrisuri / conversatii ar ajuta.
Cu respect,
Avocat Anca Angheloiu
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Puteti angaja un avocat pentru asistenta juridica si reprezentare in fata organelor judiciare.
Nu inteleg de ce ati dat masina fara niciun act unei firme de rent a car.
Cei de la firma respectiva sunt cunostinte ale dvs sau de ce ati procedat in acest mod?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Noi suntem tot o firma de rent a car. Firma căruia i a dat mașina sa o închirieze este tot firma de rent a car. Avem doar un proces verbal de predare, semnat, in care stipulat ca mașina este Instaread buna și ca a fost predata. Firma căruia i am dat mașina nu vrea sa-și asume nici o responsabilitate, spunând ca se ma întâmpla sa se fure mașini. Ei au închieiat un contract cu persoana care ulterior a înmatriculat mașina cu acte false și a vândut-o in Germania. Pot face ceva sa-mi recuperez prejudiciul? Sau trebuie sa-mi asummpierderea in totalitate?
Putem demonstra ca ati imprumutat masina catre ei. Procesul-verbal de predare poate fi folosit ca proba in instanta. Nu trebuie sa va asumati in totalitate pierderea, exista sanse ca instanta sa admita actiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furată ancatod ancatod Buna ziua, Acum 2 luni i am dat mașina mea nasului meu care are o firma de rent a car. Acesta a închiriat-0 mai departe la o terta persoana care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma rent a car tedy72 tedy72 Ce actiuni ar putea intreprinde o firma rent a car impotriva mea pt a recupera o suma datorata deteriorarii masinii? precizez ca firma e din Germania (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)