avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"

Buna ziua.

Ma intereseaza daca exista vreo lege prin care sa se reglementeze explicit ce reprezinta notiunea de "spațiu public".
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:37, 25 August 2020
Deci nimic reglementat.
Totul e relativ si interpretabil.
Adica haos.
In afara de texte de pe internet are cineva o baza legala, un text de lege care delimiteaza clar notiunea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a dat deja definiția spațiului public, sinonim cu locul public. În sens juridic are aceeași similitudine cu drumul public, a carui definiție o găsiți în OUG 195 /2002. In spațiul din benzinării, în cel din parcările supermarketurilor este tot drum public, chiar dacă proprietatea este privată.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
latka, utilizator
Multumesc. Este o clarificare. Notiunea insa se refera la faptul ca este deschis circulatiei.
Deci un prim criteriul ar fi accesul neingradit.
Dar daca este accesul ingradit (proprietate privata) mai poate fi vorba de aceiasi circumstante de calificare a spatiului?

Alte discuții în legătură

Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate arockz arockz Salutare la toata lumea. Rog un jurist sau un avocat sa ma ajute cu un punct de vedere la o \"mica\" nelamurire. Desigur ca si alte pareri sunt ... (vezi toată discuția)
Loc parcare reședință am achiziționat o locuință dar nu ... CM1968 CM1968 Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea ... (vezi toată discuția)