avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu am platit 3 luni chiria si ne-au oprit lucrurile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu am platit 3 luni chiria si ne-au oprit lucrurile

Am închiriat un apartament acum 7 ani nemobilat. Nu am facut contract de nici un fel. Acum am inceput sa avem probleme cu banii si nu am platit 3 luni si intretinerea din iarna asta.

A venit proprietarul si am vorbit frumos sa eliberam in o saptamana. Am facut un transport iar in ziua urmatoare trebuia sa luam si restul lucrurilor dar a plouat si nu am mai putut iar proprietarul a venit croit spre seara si a schimbat iala cu lucrurile noastre ramase inauntru. Initial discutia a fost sa ne luam lucrurile si sa platim la intretinere si restul banilor le dam in timp daca mai vrem(asa a zis proprietarul). Bineinteles noi am refuzat asa ceva sa nu mai platim si i-am zis ca dam intretinerea si restul banilor le dam fara discutie odata ce putem. Însă acum oamenii s-au sucit si tot schimba ce cer. Ma fac sa fac drumuri inutile. Au aparut niste costuri nejustificate la intretinere(bagate din burta) Fac pe nebunii ca stiu ca au lucrurile noastre.

Eu nu ii mai las si merg la politie. As vrea sa stiu ce amenda luam noi ca am locuit si platit chirie fara nici un fel de contract. Si care sunt consecințele daca nu ma inteleg cu ei si merg pe calea justiției.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 07:16, 6 Iunie 2020
Buna ziua,
Daca plangerea este corect formulata, dvs nu ar trebui sa suportati consecinte pecuniare. Încheierea contractului în formă scrisă se face doar în scop probator.
klaut a scris:

Eu nu ii mai las si merg la politie. As vrea sa stiu ce amenda luam noi ca am locuit si platit chirie fara nici un fel de contract.

Nu există amendă pentru chiriașii care n-au contract cu proprietarul. Puteți merge liniștit la poliție să faceți plângere și (deși nu are importanță pe partea penală) menționați că ați stat acolo timp de 7 ani fără contract.

Aveți domiciliul sau măcar reședința acolo?
Sau cine apare pe listele de întreținere? Aveți nevoie de o dovadă că ați locuit acolo. Faceți poză la listele de întreținere, atașați copie după chitanțe, dacă aveți. Dacă nu, menționați martori în plângere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietari si chiriasi Zapacita2018 Zapacita2018 Buna ziua! Locuiesc cu chirie in Bucuresti, in zona Luica din data de 2017. Nu am facut contrat cu propietari pentru ca initial au zis ca o sa ne faca si ne au ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament,proprietarul nu ma lasa sa imi iau lucrurile de la el anamary anamary Buna seara,lucrurile stau cam asa in cazul meu: In februarie 2009 am inchiriat un apartamnt cu 2 camere semimobilat la 200 de euro,s-a incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Chiriași fără contract dați afară de proprietar. ce pot face ca să-și recupereze lucrurile din apartament? Tarmac florentina Tarmac florentina Am fost mintita de proprietara la care stau timp de 6 luni de zile ca o sa mi faca contract....primele 3 luni a venit cu pretextul ca nu poate sa mi faca ... (vezi toată discuția)