avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura înregistrată eronat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura înregistrată eronat

Buna ziua!
In cazul in care se constata ca o factura este înregistrată eronat ( valoare diferită față de cea corecta) cum se reglează situația? Se poate regla cu conform fișei client ?
Avand in vedere ca firma este platitoare de tva la trimestru si bilanțul este facut, deci nu se mai pot face modificari.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:47, 18 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de suma (daca e pe 117 sau inreg va merge in 121). In principiu inregistrati cu minus sumele inreg initial si apoi cu plus cele corecte.
Factura a fost de -1900 lei si s au înregistrat doar -1800 lei din greseala. Este o factura de energie electrică. Se poate storna si apoi înregistra normal in prezent ?

Ioan Petru Butariu a scris:

Depinde de suma (daca e pe 117 sau inreg va merge in 121). In principiu inregistrati cu minus sumele inreg initial si apoi cu plus cele corecte.

Si A fost înregistrată în 2018. Am uitat sa precizez.

Yonela17 a scris:

Factura a fost de -1900 lei si s au înregistrat doar -1800 lei din greseala. Este o factura de energie electrică. Se poate storna si apoi înregistra normal in prezent ?

Ioan Petru Butariu a scris:

Da, trebuie facuta corectia acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Incasat in plus pe chitanta Mariralu Mariralu Buna ziua, La reglarea unei fise a unui client am observat ca : - desi s-a facut chitanta pe suma de 1200 lei , in casa s-a inregistrat , din ... (vezi toată discuția)
Regularizare energie JENIFER JENIFER Cum se inregistreaza o factura de energie in care s-a facut regularizarea si valoarea energiei e cu minus?Este o suma mai mare si contul de cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)