avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului in cazul părinților ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului in cazul părinților necăsătoriți

Bună ziua eu am un copil de 7luni necăsătorita și deocamdată locuim la tatăl copilului Nu ne mai înțelegem si îmi tot repetă că trebuie să ne suportăm pentru copil ceea ce mi se pare absurd. Acum aș vrea sa plec care sunt pașii pentru a putea obține custodia copilului având in vedere ca el e zilnic ocupat cu afacerea lui niciodată nu e cu noi mai mult de 2ore pe zii. Ce am de făcut va rog ajutați-mă
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:13, 5 Iunie 2020
Primii doi ani cu un copil sunt cei mai grei. Lipsa de somn, noutatea, uneori depresia postnatala și alteori amintirea traumelor din trecut tind sa facă lucrurile grele. Înțeleg ca partenerul e foarte ocupat cu afacere rezulta deci ca 99% din creșterea copilului cade pe dumneavoastră. Deloc ușor.
V-aș sugera sa încercați sa mergeți întâi la terapie, sa redescoperiți cum sa treceți mai ușor prin aceasta etapa sau sa reușiți sa va despărțiți într-un mod care sa nu afecteze copilul cât mai puțin.
Dacă doriți sa plecați o puteți face și deschideți proces pentru stabilirea domiciliului la dumneavoastră. Autoritatea părintească va fi comuna cel mai probabil pentru ca nu vad sa aveți temei pentru a o exercita singura.
Va sfătuiesc însă să vă mai gândiți și sa mai aveți putina răbdare. Desigur, nu am toate detaliile însă din ce ați povestit pare sa mai fie o șansă.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
When, utilizator
Căsătoriți sau nu în general solutia este identică "custodia"comuna și domiciliul minorului la mama.Nu va obliga nimeni sa rămâneți într-o relație toxică,dar este indicat sa discutat i cu un av pt a înțelege ce puteti sa obțineți,ce condiții trebuie sa îndepliniți pt a obține în instanta cele mentionate anterior.
Autoritatea părintească se exercită în comun de către ambii părinți, chiar și dacă nu sunt căsătoriți.
După intrarea în vigoare a noului Cod civil, custodia exclusivă se acordă unuia dintre părinți în cazuri excepționale și din motive întemeiate (de exemplu, decăderea din drepturile părintești)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare legată de custodie... eu si logodnicul ... AureliaNikolić7 AureliaNikolić7 Bună ziua! Am o întrebare legată de custodie... Eu si Logodnicul meu (cetățean Austriac) am devenit părinți unui copil născut in Anglia ulterior cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Pot ceda domiciliul copiilor după divorț tatălui? Vera veve Vera veve Pot ceda domiciliul copiilor după divorț tatălui? Suntem divorțați, domiciliul copiilor este la mine insa stăm în mod egal cu copiii. Copiii au venit la ... (vezi toată discuția)