avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am șanse să-mi iau copilașii de la fostul concubin?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am șanse să-mi iau copilașii de la fostul concubin?

Buna ziua,am apelat aici deoarece sper sa primesc un raspuns.

Este vorba de 2 copilasi in varsta de 3 si 4 ani care au fost crescuti doar de mine pana la varsta asta, din motive ca fostu mereu ma ameninta cu moartea daca nu ma impac cu el si nui aduc copii incasa lui. Îmi trimitea vocale cu amenintari, poze cu pistoale, punea lumea sa ma urmareasca ,pe timpu cand eram la el acasa aveam o relarie ,mereu era baut,venea acasa cu scandal de fata cu copii ma lovea,aveam momente de ieseam afara cu ei dezbracati de frica ba chiar mia stricat prin camera noptiera o vrut sami dea in cap am avut nnoroc ca aveam pe cel mic in brate,mia rupt usa la dulap si a dat cu ea in pereti.mia spart toti pereti si a reusit sa ma loveasca si pe mine la picior tot de fata cu copii a facut toate astea

Pana intro zi am luat decizia sai duc pe ei la el doar .ca sa reusesc sa scap de amenintari,eu nu avand casa mea am stat la un neam si neavand pe nimeni sa ma ajute ,am fost nevoita sa plec sa strang o suma de bani ca sa ma pot intoarce sa iau ceva unde sa aiba conditii la copii

Chiar fiind plecata incontinuare ma cautat fostu sami faca rau,am fost nevoita sami schimb 2 case unde eram la munca ,cu copii nu imi da voie sa vorbesc nici macar mama lui

As vrea sa stiu daca am toate probele ca nu are grija de copii fiind si el plecat iar copii ia lasat la mama lui,iar aceasta lasa copii cu cine apuca acasa,ori cu nepoti mai mari ori cu o vecina ,si ca nu sunt curati stau numai cu aceleasi haine pe care le-am cumparat eu ,este un om violent si toate amenintarile inregistrari as putea sami iau copii inapoi.

Tin sa mentionez ca nici un copil nu este al lui doar ii poarta numele si nu suntem casatoriti
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:37, 5 Iunie 2020
discutati cu un avocat, sanse aveti dar trebuie sa cereti ordin de protectie...daca este asa periculos si avocatul va poate ajuta mult.
Trebuie sa intreprindeti multe demesuri:
-sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs, pensie de intretinere, etc;
-sa obtineti un ordin de protectie;
-sa formulati plangere penala pentru amenintare, hartuire, etc.
Mergeti la un avocat la o consultatie juridica!
Daca aveti probe veti castiga in mod normal.
Va fi insa un demers costisitor daca vreti sa va angajati avocat deoarece va fi mult de lucru.
Trebuie gandita si o strategie de actiune bine gandita.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
apelati la un ong, aveti nevoie de sprijin din toate partile,
aveti nevoie sa cereti emiterea unui ordin de protectie, sa contestati in instanta recunoasterea copiiilor si cereti pe calea ordonantei presedintiale ca cei mici sa locuiasca la dvs pana la terminarea procesului.
Aveti nevoie de avocat,
De unde sunteti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați - ma ameninta sotul Roxana iuliana Roxana iuliana Eu și soțul meu neam despărțit din cauza neînțelegerilor , certurilor amenințărilor , avem doi copii de 8 și 10 ani copii fiind martorii ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!!! bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de ... OanaAnais OanaAnais Bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de pe internet și faptic o luna am locuit împreună... La mine acasă.. Am fost o victima pt ca am ... (vezi toată discuția)
Intrebare exercitare autoritate parinteasca cristiancercel cristiancercel Buna ziua Ma numesc Cercel Cristian o relatie anterioara rezultand 2 copii.pe data de 10/02/2013 am cazut de comun acord sa ramana la mine si sa ma ocup eu de ... (vezi toată discuția)