avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de creștere copil

Buna ziua. Am primul meu copil. Am fost în creștere copil dar m.au sunat de la fostul job să mă întorc. Contractul meu era încheiat nu erau obligați să mă cheme. A fost luna trecuta când m.au angajat,de nevoie nu puteam sa refuz. Am fost angajata pe 06.05. săptămâna asta am depus actele pentru stimulent de inserție,a durat sa le obțin din cauza pandemiei. Am depus actele. Azi,acum câteva minute m.am uitat în contul bancar și am văzut că am primit bani pentru alocație bani de indemnizație. M.am speriat și nu știu ce să fac. Ce sa întâmplat dacă au virat banii? Nu se observă automat că am inceput munca? Sau de ce au virat banii? Ce trebuie sa fac? Mi.e frica sa nu iasă probleme
Cel mai recent răspuns: CristianaH , utilizator 13:35, 7 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariția acesteia.

2. Alocatia pentru copil o primiti indiferent daca mai lucrati sau nu.
Mulțumesc, știți concret cam care ar fi procedura acum ? Pot sa o rezolv tot cu o declarație. Adică știți dacă se poate rezolva "ușor", nu am știut că trebuie declarat personal la primărie înainte de începerea muncii și sper sa nu se complice situația

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia din nou de indemnizatie? CorinaMoraru CorinaMoraru Buna ziua. Copilul meu e nascut pe 1 Martie 2017. In 14 Mai 2018 m.am angajat la o alta firma (nu am revenit la locul de munca anterior). Sunt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil supliment AndreeaEM AndreeaEM Buna ziua.In data de 5 noiembrie 2019 am nascut al 2 lea copil,in timp ce eram in ccc 1,copil nascut in data de 3 decembrie 2017.Astazi am primit o decizie de ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)