avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Colectiv de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Colectiv de Munca

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la nivelul unui SRL cu 31 de angajati este obligatoriu incheierea contractului colectiv de munca sau este suficient doar Regulamentul de Ordine Interioara. (asa cum am observat in Codul Muncii art 229, adnotarea 11: " Încheierea contractului colectiv de muncă, indiferent de nivel, nu este obligatorie". In cazul in care este necesar doar R.O.I., acesta se depune la ITM pt inregistrare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 9 Iunie 2020
Nu este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca , ci doar initiativa negocierii acestuia.
Multumesc pentru raspuns, in cazul unui control de la ITM cum argumentez eu?
La un control al ITM-ului/Inspecției Muncii este suficient sa se facă dovada inițierii negocierilor colective.

Astfel, veti putea face dovada initierii negocierii si ca la sfarsitul acesteia nu s-a incheiat c.c.m. din varii motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca ionela11 ionela11 Bună seara, Daca am pe o firma 21 de angajați din care 2 sunt cu Cim suspendat... Sunt obligata sa întocmesc contract colectiv de munca?... Câte luni la ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca este obligatoriu? danutza2021 danutza2021 Buna ziua, este obligatoriu incheiere sau doar nrgocierea contractului colectiv de munca la intreprinderile cu peste 21 de salariati. Daca salariatii nu vor ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o ... (vezi toată discuția)