avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este legal sa fi filmat fara acordul tau?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este legal sa fi filmat fara acordul tau?

Bună ziua. Suntem cazați într-o pensiune si proprietarii au camera de filmat în sufrageria pensiunii. As dori sa stiu daca este legal sa fiu filmat fara consimțământul meu. Nu am fost informați de acest lucru inainte de cazare si nici nu am semnat nimic privind politica de confidențialitate. Mulțumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mai toate orasele sunt camere de supraveghere...in hipermarketuri sunt camere de supraveghere..in gari sunt camere de filmat/supraveghere.....acolo cum de puteti fi filmat ( inregistrat, ma rog ) fara acordul d-vs? De de ce nu solicitati si acolo acordul de filmare? dar ganditi-va ca daca vi s-ar intampla ceva neplacut in acea pensiune ( o persoana sa va fure ceva, o situatie conflictuala in defavoarea d-vs. datorata unui personaj dubios sau in stare de ebrietate...etc. etc. acea camera de filmat v-ar fi de mare folos...trebuie sa luati in calcul si asemenea situatii daca vreti sa fiti prudent .Pentru o persoana obisnuita ce conteaza daca este sau nu filmata cu camere de supraveghere, chiar daca nu sunt afise/pictograme care sa anunte asa ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ... mariusads mariusads Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe ... (vezi toată discuția)
Instalare sistem supraveghere Miron A Miron A Bună, aș vrea să instalez câteva camere de supraveghere în incita curții și în preajma casei. Precizez că în momentul de față sunt plecat din ... (vezi toată discuția)
Vecin de bloc, persoana fizica a instalat camere de supraveghere la scara blocului InaNP InaNP Am constatat ca in blocul in care locuiesc, un vecin de la parter, a instalat camere de supraveghere pe zidul exterior al balcoanelor contruite de acesta, care ... (vezi toată discuția)