avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate schizofrenie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate schizofrenie

Buna ziua, sufăr de schizofrenie si doresc sa imi fac pensie de invaliditate, problema este ca nu am muncit deloc, am întrebat la casa de pensii daca pot sa plătesc la ei asigurarea de munca pe o luna si mi-au zis ca nu se poate, cum ca s-ar fi schimbat legea din anul 2018, este adevărat si daca da ce alte opțiuni am sa pot sa ies la pensie? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 09:15, 8 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a modificat legea.
Nu aveti alte obtiuni.
Fara un mic stagiu de cotizare nu se poate obtine pensie de invaliditate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
modificarea este ca nu se mai poate plati la casa de pensi acea luna ca sa-si poata face pensia, singura solutie este angajarea o luna de zile si apoi daca veti primi incadrare in grad la comisia de expertiza acapacitati de munca atunci veti putea obtine pensia de invalidiatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Wedinn Wedinn Bună ziua. Sufăr, din naștere, de epilepsie și hemipareză spastică. Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și reîncadrarea în gradul de handicap ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate fara cotizare poplavinia poplavinia Buna! Verisoara mea are 40 de ani si este diagnosticata cu tetrapareza spastica inca de la 18 ani. Are gradul 1 de handicap, asistent personal si o ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate viomusicstudio viomusicstudio Am tot rascolit netul, chiar si acest forum si tot nu m-am lamurit. Deci pe scurt. Sufar de maladie Lobstein din nastere. Sunt incadrat definitiv in gradul ... (vezi toată discuția)