avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit vanzare terasa bloc desi e doar un schimb?!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit vanzare terasa bloc desi e doar un schimb?!

In urma intelegeri cu asociatia de proprietari s-a oferit practic la schimb terasa bloc vs lucrarea de izolare si mansardare a blocului. Problema a aparut la notar la trecerea terasei pe mine unde mi se cere sa platesc impozit pe vanzare terasa ceea ce nu mi se pare normal intrucat nu a fost vanzare in bani ci un schimb. Impozitul de vanzare pe care sustine notarul la care am fost ca trebuie platit e de 10% din valoare terasei. Ma poate lamuri cineva daca e normal? Sincer dupa cum am spus s-a facut un schimb NU vanzare in bani. Daca exista ceva reglementari in acest sens in legislatie ar fi f util. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 7 Iunie 2020
Legislatia in vigoare prevede fara exceptie ca partea comuna de condominiu poate fi utilizata exclusiv d ecatre proprietar fie prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta sau documente tranzactionare drept de proprietate
In speta dv ati preluat cote parti individuale de la toti proprietarii din condominiu care au cedat cotele lor in favoarea dv respectiv dv ati preluat dreptul de proprietate asupra terasei pentru care trebuie sa achitati obligatiile aferente
Conventia dv cu asociatia de proprietari nu are tangenta cu problema dv fiscala aferenta castigarii dreptului de proprietate asupra terasei condominiului
ce impozit pe vanzare daca dvs sunteti cumparatorul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare terasa Dorian Negoitescu Dorian Negoitescu Poate asociația de proprietari sa vândă prin contract de vânzare-cumpărare terasa blocului ? ªi ,dacă s-a executat o șarpanta pe terasa ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc nita21 nita21 Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc PD PD Buna ziua, Ce se intampla cu un proprietar dintr-un bloc cu 15 apartamente care nu este de acord cu mansardarea restul de 14 vor mansardare, apartamentele ... (vezi toată discuția)