avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ruda bolnava psihic si partaj imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ruda bolnava psihic si partaj imobil

Mama mea locuieste impreuna cu varul meu intr-un imobil p+1- ea la etajul 1, varul la parter. Casa este legal 2/3 a mamei mele si 1/3 a varului meu. Vaduv fiind, in urma cu 5 ani, varul meu a cunoscut pe internet o doamna din strainatate, pe care a adus-o in Romania si cu care s-a insurat. - doamna nu are cetetenie romana. Doamna s-a dovedit a fi bolnava de schizofrenie si tulburare bipolara, fiind internata in repetate randuri in institutii specializate si iesind de acolo la cerere, pe semnatura ei!( Nu inteleg cum este posibil asa ceva!) In momentele de criza aceasta devine violenta, inclusiv cu mama mea, aruncand cu diverse obiecte si acuzand-o pe mama mea ca sta ilegal acolo si ca este casa ei! De fiecare data cand revine din spital aceasta nu continua tratamentul pe motiv ca se ingrasa! Ce solutii exista pentru mama mea? Nu ar trebui ca o astfel de persoana sa aiba un tutore sau ceva de genul? Varul meu care nu vrea sa isi asume nici un fel de raspundere legata de ea nu poate fi obligat prin lege sa ii asigure tratament si sa raspunda pentru faptele ei? Un partaj al imobilul ma gandesc ca ar fi folositor. Exista pe forum avocati specializate in astfel de spete? Mentionez ca rog admin daca postez in forum gresit sa fie mutata intrebarea acolo unde se potriveste mai bine.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ursulici , utilizator 10:08, 10 Iunie 2020
Va multumesc mult! Actiunea despre care povestest eu nu are loc in Bucuresti. Va ocupati cu astfel de cazuri? Va pot contacta in privat? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un om nu poate fi bolnav in acelasi timp de schizofrenie si de tulburare bipolara. Ori e una ori e alta. O persoana cu TB poate avea in timpul unui episod maniacal sever si elemente psihotice (halucinatii, idei rupte de realitate). Spre deosebire, elementele psihotice persista la bolnavul de S in viata de zi cu zi. TB poate fi controlata atat de bine prin medicatie si controlul stressului, incat multi bolnavi duc o viata aproape normala. Nu ii puteti identifica fata de oamenii normali, cand sunt in echilibru (un echilibru dinamic intre medicatie si stress), dar sunt mai fragili in situatii stresante si pot cadea din aceasta cauza in depresie sau chiar sinucidere.
Posibil ca doamna a fost inselata de varul dvs cu privire la cat din locuinta ii apartine sau poate s-a pierdut ceva in traducere, daca acesta nu ii vorbeste bine limba. Poate s-a laudat ca are casa lui ca sa o aduca in Romania. Persoanele cu TB au nevoie de stabilitate emotionala. Mie imi este mila de doamna respectiva. Posibil ca mama dvs o percepe ca pe o nora in acea casa. Varul dvs este depasit de situatie sau nu se implica. Un om nu este un catel. Nu un tutore are nevoie doamna bolnava, ci de empatie si un mediu prietenesc de viata, ca sa nu spun sa fie iubita de varul dvs care a facut-o sa vina in Romania. Imi dau seama ca dvs sunteti subiectiva si vedeti situatia sub influenta faptului ca mama dvs este afectata de conflictul si violenta de care are la randul ei parte.
Parerea mea ar fi sa mearga cu totii la psiholog. Nu inseamna ca esti nebun daca apelezi la un psiholog, dar poate evitati agravarea conflictului. Rezolvarea juridica a partajului nu cred ca va rezolva conflictele atata vreme cat toti continua sa locuiasca impreuna. Doamna respectiva, chiar daca ar lua medicatia in mod regulat, nu poate supravietui intr-un mediu conflictual, doar daca ar lua nu stiu ce care sa o faca leguma si abia atunci ar deveni o povara pentru ingrijire si cei din jur. Sper sa rezolvati cu un dram de omenie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
ursulici, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Succesiune/tutore nicole852107 nicole852107 buna ziua,problema sta un felul urmator,urmeaza o succesiune,mostenitori sunt 2 copii si sotia supravietuitoare.unul dintre copii este schizofrenic.de teama de ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor. simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ... Schizophren3060 Schizophren3060 Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ce sa fac în situația următoare. Din 2016 de când am renunțat la facultate am ... (vezi toată discuția)