avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul vecinilor in cazul constructiei unui imobil in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul vecinilor in cazul constructiei unui imobil in parcarea blocului

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta. De ceva vreme parcarea din spatele blocului meu in suprafata de 220mp a fost castigata in instanta dupa 30 ani de catre un fost magistrat. Cum a castigat nu mai conteaza. De cateva ziele a aparut un panou in care apare " Etapa de informare si consultare a publicului" Plan urbanistic de detaliu pentru investitia PUD Construire locuinta P+2E... unde arata un proiect cu o casa cu 2 etaje si unde ne invita sa transmitem observatii si propuneri scrise argumentate si justificate....
Acum eu nu stiu daca are deja autorizatie de constructie sau daca vor sa stie parerile vecinilor sau pur si simplu ne vom trezi cu o casa in parcarea blocului.
Eu locuiesc in blocul cu parcarea cu pricina si acolo am parcat de 21 ani fara probleme cat si ceilalti vecini. Accesul in spatele blocului la acea parcare este foarte ingusta nici 4 metri, nu au loc doua masini plus ca de aici se mai ajunge la inca o parcare mai mica de 6 masini si la alte 4 case care sunt construite de cel putin 35 ani. Ce pot face eu ca si vecin cat si ceilalti vecini din bloc si din casele deja contruite ca sa impiedicam constructia acestui imobil deoarece spatiul este foarte mic si ingradeste accesul masinilor vecinilor la proprietate ca nu mai au pe unde intra in cazul demararii contructiei cat si a ambulantei sau a pompierilor in caz de incendiu, Doamne fereste cat si disconfortul nostru a vecinilor din bloc . Sunt 20 apartamente fiecare cu cate o familie doua si va dati seama ce zgomot o sa fie ca nu sunt decat 10 metri maxim pana la limita cu blocul. Este posibil sa afecteze structura blocului cat si a vecinului cu casa de langa ....
NU ar trebui sa se ceara acordul nostru al tuturor vecinilor??? De cine se solicita acest acord???? Eu personal vreau sa trimit niste motive ca nu este in regula sa se construiasca deoarece este foarte ingust spatiul si se va creea un disconfort pentru tot blocul cat si pentru ceilalti vecini de la case.
Ce pot face??
Astept parerile voastre si daca puteti sa.mi dati si ceva legislatie ca sa citesc ca nu stiu care sunt pasii si nimeni nu ne-a intrebat nimic.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 20:50, 10 Iunie 2020
Este situatie complexa pentru simplul motiv ca in fapt este vorba despre teren proprietate privata
Ca dv invocati aspecte ce tin de trecut vezi parcare auto...nu se mai justifica discutie
Eventual, ,daca aveti temei legal puteti ridica pretentii in instanta
Nu mai veti putea parca pe propritatea altuia ca pana acum.Va putea construi pe terenul lui daca are autorizatie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie si distante intre cladiri... marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am cumparat un teren, pentru a construi pe el un bloc. Am obtinut certificat de urbanism pt. p+2e+m, si eu voiam sa fac 3e, asa ca am scos un ... (vezi toată discuția)
Procedura de contestatie a unei autorizatii de constructie ndragosionut ndragosionut Buna ziua! Care este procedura de contestare a unei autorizatii se constructie? De o saptamana a aparut la spatiul verde a blocului unde locuiesc o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe strada mea ,funcționează un service auto cu vopsitorie ... Madalina1888 Madalina1888 Buna ziua, pe strada mea ,funcționează un service auto cu vopsitorie fără sa ceara acordul nimănui. Mai mult decât atât locația unde este deschis are ... (vezi toată discuția)