avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare teren de pe persoana fizica catre un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare teren de pe persoana fizica catre un S.R.L.?

Cum pot instraina terenul meu de pe persoana fizica catre un S.R.L. cu costuri minime?Contractul de vanzare-cumparare e o varianta costisitoare,am inteles ca donatia e o varianta fara costuri?Ma puteti indruma?
Cel mai recent răspuns: Ciceralu , utilizator 17:55, 9 Iunie 2020
Si donația și vânzarea au aceleași costuri.
Dar,fiind donatie,nu ar trebui sa nu genereze costuri?

raluk0207 a scris:

Si donația și vânzarea au aceleași costuri.

Ce va faceti să credeți asta?
Nu generează costuri din partea dobanditorului, vizavi de dvs (În sensul să vă achite vreun pret sau sa execute vreo obligatie).
Însă vor trebui achitate costurile legate de perfectarea contractului (taxele notariale, taxele privind intabularea, contravaloarea extrasului de carte funciară, verificările si înscrierile la registrele nationale notariale etc.).
Iar aceste costuri sunt la fel ca si la vânzare.
Am inteles!Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Ce va faceti să credeți asta?
Nu generează costuri din partea dobanditorului, vizavi de dvs (În sensul să vă achite vreun pret sau sa execute vreo obligatie).
Însă vor trebui achitate costurile legate de perfectarea contractului (taxele notariale, taxele privind intabularea, contravaloarea extrasului de carte funciară, verificările si înscrierile la registrele nationale notariale etc.).
Iar aceste costuri sunt la fel ca si la vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce condiții se poate realiza o donație de la 2 proprietari ... florinanton47 florinanton47 In ce condiții se poate realiza o donație de la 2 proprietari de teren în cuantum de 1/2fiecare, către o ruda apropiata a lor,recte nepoata,și dacă ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri akmalex akmalex Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce modalitate de instrainare a unei case batranesti la tara ,catre o persoana nevoiasa , pot sa aleg pentru a plati taxe cat ... (vezi toată discuția)
Ct costa si ce acte trebuie pt o donatie ? apollo apollo Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ? Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor ... (vezi toată discuția)