avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parte civila-accident de circulatie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parte civila-accident de circulatie.

Buna seara.sant f. noua pe forum,am incercat sa citesc ce s-a mai scris in problema care ma intereseaza dar sincera sa fiu nu mai am rabdarea necesara.Daca se poate,m-ar interesa urmatoarea problema:un accident de circulatie,pe trecere de pietoni.Victima a fost lovita de o masina,din cazatura a avut fractura de col femural,operata.S-au introcmit formalitatile necesare in sensul ca a fost politia la fata locului,dar nu sa- laut inca declaratie victimei:intrebare:ce drepturi are victima,ce trebuie sa solicite in fata politiei ,ma refer in exclusivitate pe despagubiri civile,daune morale...etc.Partea penala ramanand in exclusivitate la apreciere instantei,ulterior.Se impune angajarea unui aparator in aceasta faza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:11, 7 Martie 2010
Sunteti pe drumul cel bun=D>
Nu uitati ca vinovatul trebuia sa aiba si o polita RCA, deci exista si un asigurator pe care trebuie sa-l contactati pentru daunele pretinse faptuitorului,inclusiv daune morale.
Da, se poate spune ca sunteti pe drumul cel bun, dar....batatorit! Adica, avocatul merge pe varianta uzitata frecvent, cand cond. auto vinovat este amenintat cu un proces penal daca nu plateste personal pretentiile dvs. in vederea retragerii plangerii penale!

Eu merg pe varianta adresarii directe catre asigurator, care este obligat prin L.136/1995 sa despagubeasca daunele materiale si morale provocate din vina propriului asigurat RCA. :)
A merge pe L.136/95 inseamna taxa de timbru la valoareDaunele materiale si morale acuma sant greu de cuantificat ,cheltuielile cresc in fiecare zi cu medicamente si nu numai,recuperarea va fi f.anevoioasa dat fiind vasta destul de inaintata.Poate ar fi bine sa iau hotarare asupra acestui aspect in faza de urmarire penala la Procuratura cand deja se va angaja aparator?
Contactati asiguratorul pentru a afla pozitia acestuia si astfel sa puteti pregati strategia de urmat.
---Buna ziua.Revin in acelasi caz,cu o intrebare:de la data accidentului au trecut 90 de zile timp in care politia rutiera a venit acasa pt.declaratia sotului(in ultima zi,spun ei,searat pe la 19,oo)au trimis dosarul la cercetari penale de unde nu s-a miscat nimica.Am solicitat sa vad certificatul medico-legal ,nu mi s-a aratat asa incat s-a facut plengerea prealabila laProcuratura fara a cunoaste continutul acestui act. Intrebare este:exista un termen in cadrul caruia Politia trebuie sa se incadreze pt.efectuarea cercetarilor si trimiterea dosaruluiu laProcuratura?Unde este stipulat acest termen?Cui ma pot adresa, in audienta sau sesizare pentru demararea cercetarilor.Multumesc./Nu comentez prestatiaa avocatului angajat.

Alte discuții în legătură

Cine poate intenta proces soferului vinovat? marcel0101 marcel0101 Buna ziua, fratele meu a decedat in urma unui accident auto provocat de un alt sofer care a efectuat o depasire pe linie continua, izbind frontal autoturismul ... (vezi toată discuția)
Exista o grila oficiala dupa care se acorda despagubirile pentru daunele fizice si morale provocate in urma unui accident? florinskie florinskie Buna ziua. Biciclist fiind am fost lovit de un autoturism intr-o intersectie, eu aveam prioritate fata de autoturism. A sosit ambulanta si am fost transportat ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala cris 40 cris 40 Buna seara, Am nevoie de citeva sfaturi in legatura cu pasii de urmat ptr solicitarea de daune materiale si morale de la asigurator in baza RCA. Va prezint ... (vezi toată discuția)