Buna seara.sant f. noua pe forum,am incercat sa citesc ce s-a mai scris in problema care ma intereseaza dar sincera sa fiu nu mai am rabdarea necesara.Daca se poate,m-ar interesa urmatoarea problema:un accident de circulatie,pe trecere de pietoni.Victima a fost lovita de o masina,din cazatura a avut fractura de col femural,operata.S-au introcmit formalitatile necesare in sensul ca a fost politia la fata locului,dar nu sa- laut inca declaratie victimei:intrebare:ce drepturi are victima,ce trebuie sa solicite in fata politiei ,ma refer in exclusivitate pe despagubiri civile,daune morale...etc.Partea penala ramanand in exclusivitate la apreciere instantei,ulterior.Se impune angajarea unui aparator in aceasta faza?Multumesc
Sunteti pe drumul cel bun=D>
Nu uitati ca vinovatul trebuia sa aiba si o polita RCA, deci exista si un asigurator pe care trebuie sa-l contactati pentru daunele pretinse faptuitorului,inclusiv daune morale.
Da, se poate spune ca sunteti pe drumul cel bun, dar....batatorit! Adica, avocatul merge pe varianta uzitata frecvent, cand cond. auto vinovat este amenintat cu un proces penal daca nu plateste personal pretentiile dvs. in vederea retragerii plangerii penale!
Eu merg pe varianta adresarii directe catre asigurator, care este obligat prin L.136/1995 sa despagubeasca daunele materiale si morale provocate din vina propriului asigurat RCA. :)
A merge pe L.136/95 inseamna taxa de timbru la valoareDaunele materiale si morale acuma sant greu de cuantificat ,cheltuielile cresc in fiecare zi cu medicamente si nu numai,recuperarea va fi f.anevoioasa dat fiind vasta destul de inaintata.Poate ar fi bine sa iau hotarare asupra acestui aspect in faza de urmarire penala la Procuratura cand deja se va angaja aparator?
---Buna ziua.Revin in acelasi caz,cu o intrebare:de la data accidentului au trecut 90 de zile timp in care politia rutiera a venit acasa pt.declaratia sotului(in ultima zi,spun ei,searat pe la 19,oo)au trimis dosarul la cercetari penale de unde nu s-a miscat nimica.Am solicitat sa vad certificatul medico-legal ,nu mi s-a aratat asa incat s-a facut plengerea prealabila laProcuratura fara a cunoaste continutul acestui act. Intrebare este:exista un termen in cadrul caruia Politia trebuie sa se incadreze pt.efectuarea cercetarilor si trimiterea dosaruluiu laProcuratura?Unde este stipulat acest termen?Cui ma pot adresa, in audienta sau sesizare pentru demararea cercetarilor.Multumesc./Nu comentez prestatiaa avocatului angajat.