avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clauza in contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Clauza in contract de vanzare cumparare

Buna ziua,

In contractul de V-C al unei case promitentul-vanzator a pus urmatoarea clauza :

"nici una dintre clauzele Contractului nu pot fi considerate abuzive şi renunţă la dreptul de a solicita cu privire la acest Contract aplicarea Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori;"

Cum vi se pare dvdv legal si pot anula clauzele abuzive, daca acestea exista in contract?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:44, 9 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai ca acest nu e un contract de vanzare ci un antecontract sau o promisiune. in al doilea rand, orice clauza dintr-un contract civil se poate negocia, cu exceptia celor expres prevazute de lege, ceea ce nu e cazul aici. nu puteti sa-l fortati pe vanzator sa elimine mentiunea daca el nu vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive intr-un contract autentificat raduallan raduallan Este vorba despre o promisiune de vanzare -cumparare a unui apartament, act incheiat intre o persoana fizica si o firma. Promisiunea de v-c s-a incheiat la ... (vezi toată discuția)
Timbrare rezolutionare antecontract clauze abuzive danasimo danasimo Buna dimineata, Vreau sa reclam clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou si sa obtin anularea lor sau rezolutiunea ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in antecontract imobil nou danasimo danasimo Buna ziua. Doresc sa fac o sesizare la OPC in legatura cu clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou. Legea 193/2000 se aplica si ... (vezi toată discuția)