Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia de mai jos:
-La punerea in miscare pe trecerea de pietoni dupa acordarea prioritatii celorlalti pietoni, o persoana, dorind sa urce in graba intr-un mijloc de transport a "tasnit" din partea dreapta, pe trecere.
-Am evitat impactul direct dar persoana s-a dezechilibrat si a cazut usor (fara nici o accidentare)
-In timp ce eu mutam masina de pe trecerea de pietoni, langa bordura, persoana a parasit locul accidentului, urcandu-se in urmatorul mijloc de transport.
-Pe seara, persoana a raportat accidentul la Politie dar nu a depus plangere, iar a doua zi am fost citat pentru a merge sa-mi fie retinut permisul de condurcere. La Politie s-au vizionat filmarile si s-a constatat ca intradevar persoana a parasit locul accidentului, si ca a traversat trecerea de pietoni fara sa se asigure.
-Am primit o dovada fara drept de circulatie pentru 90 zile, si am fost informat ca se asteapta depunerea unei eventuale plangeri.
-In final cele 90 zile au expirat, persoana nu a depus nici o plangere dar mi s-a comunicat ca dosarul nu a fost solutionat.
La ce sanctiuni ar trebui sa ma astept? Care este termenul de solutionare a acestor situatii? Ce pasi ar trebui sa se urmeze in viitorul apropiat?
PS: Stiu, ca trebuia sa raportez eu accidentul imediat la Politie. Imi asum si regret ca nu am facut acest lucru.
Din cate inteleg politia s-a sesizat din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 338 c.p. Pana nu se solutioneaza dosarul penal, veti avea dreptul de conducere suspendat.