avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident fara victime si plangere - Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident fara victime si plangere - Permis retinut

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia de mai jos:

-La punerea in miscare pe trecerea de pietoni dupa acordarea prioritatii celorlalti pietoni, o persoana, dorind sa urce in graba intr-un mijloc de transport a "tasnit" din partea dreapta, pe trecere.
-Am evitat impactul direct dar persoana s-a dezechilibrat si a cazut usor (fara nici o accidentare)
-In timp ce eu mutam masina de pe trecerea de pietoni, langa bordura, persoana a parasit locul accidentului, urcandu-se in urmatorul mijloc de transport.
-Pe seara, persoana a raportat accidentul la Politie dar nu a depus plangere, iar a doua zi am fost citat pentru a merge sa-mi fie retinut permisul de condurcere. La Politie s-au vizionat filmarile si s-a constatat ca intradevar persoana a parasit locul accidentului, si ca a traversat trecerea de pietoni fara sa se asigure.
-Am primit o dovada fara drept de circulatie pentru 90 zile, si am fost informat ca se asteapta depunerea unei eventuale plangeri.
-In final cele 90 zile au expirat, persoana nu a depus nici o plangere dar mi s-a comunicat ca dosarul nu a fost solutionat.

La ce sanctiuni ar trebui sa ma astept? Care este termenul de solutionare a acestor situatii? Ce pasi ar trebui sa se urmeze in viitorul apropiat?

PS: Stiu, ca trebuia sa raportez eu accidentul imediat la Politie. Imi asum si regret ca nu am facut acest lucru.
Din cate inteleg politia s-a sesizat din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 338 c.p. Pana nu se solutioneaza dosarul penal, veti avea dreptul de conducere suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima si parasirea locului accidentul Ana Veisa Ana Veisa Buna ziua , In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii ... (vezi toată discuția)
Fapta penala sau nu - am atins un om pe trecerea de pietoni VladVirvorea VladVirvorea Buna ziua! Astazi 3.03.2015 am avut un mic accident pe trecerea de pietoni. Eram pe bulevard si am vrut sa intru pe o strada secundara din dreapra la inceputul ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala. am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare ... lujerului lujerului Buna ziua! Am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare corporala usoara, procurorul a clasat cazul dupa 8 zile. Nu trebuia sa se astepte 90 de zile ... (vezi toată discuția)