avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie ,jignire si dafaimare .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie ,jignire si dafaimare .

Buna ziua .recent am avut o problema cu cineva care m-a acuzat de anumite lucruri care nu sunt adevarate si m-a jignit pe strada .Am inregistrat toata convorbirea si toata discutia cu telefonul.Respectivul are 17 ani si el m-a amenintat ca aduce martorii care nu au nici o dovada solida ,inregistrare video sau audio care sa ateste faptul ca eu am facut acele lucruri de care sunt acuzat .Care sunt sansele de a castiga acest proces in conditiile in care inregistrarea audio este clara si concisa si cat de mult conteaza daca martorii pe care el vrea sa ii aduca au fost potrivit unor dovezi de la politie in conflict cu mine .Va multumesc .
In primul rand un proces necesita timp (se solutioneaza in cel putin 1.6-2 ani) ,bani (taxa de timbru mai mult simbolică dar și un onorariu de avocat de cel puțin câteva mii de lei pt un proces care se judeca fond apel și recurs)Înregistrarea audio facuta fără acceptul persoanei interesate are o valoare probatorie discutabilă.La 17 ani mai bine beti o bere impreuna și va împăcați....
O sa fac tot ce imi sta in putinta sa castig procesul ,indiferent de cati bani m-ar costa
V-am spus la ce sa va așteptați ca și costuri,durata de soluționare etc.Dvs apreciati daca merita efortul,gradul în care v-au prejudiciat afirmațiile respective,în ce măsură puteti sa dovediți etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori in partaj ionescumaria13 ionescumaria13 daca un martor este considerat martor de rea credinta de catre judecator,acel martor mai poate fi audiat la recursul procesului?poate martorul sa aguca dovezi ... (vezi toată discuția)
Umilinta, jignire şi înjosire în sistemul de învăţământ românesc teeo18 teeo18 sunt cadru didactic la o şcoală din mediul rural. Directoarea şcolii, soţie de primar, se comportă cu unele cadre didactice ca şi cum acestea ar lucra pe ... (vezi toată discuția)
Proba cu înregistrare audio este legală/admisibilă? mi-am înregistrat patronul recunoscând că nu vrea să-mi plătească salariul dar judecătorul a respins-o dserban dserban Am un litigiu de munca pe rol intrucat fostul angajator nu mi-a platit salariul. La sedinta de judecata, am propus si proba cu inregistrarea audio cu patronul ... (vezi toată discuția)