Buna ziua.
Am contestat o amenda primita pe perioada de alerta si mi s-a cerut o cerere de chemare in judecata si inscrisurile doveditoare.
Am cateva intrebari:
- pe cine chem in judecata: pe agentul constatator? In caz afirmativ, ce trec la datele acestuia?
- ce inseamna inscrisurile doveditoare? Mentionez ca am trimis copii dupa PV si alte documente in momentul in care am facut contestatia.
- catre ce institutie se plateste taxa de timbru? Mentionez ca am domiciliul in Bucuresti, dar am fost amendat in Comarnic (care apartine de Sinaia).
- exista vreun formular de cerere in judecata? Am inteles ca e o cerere care se scrie de mana (mai este valabila aceasta informatie?) dar nu stiu ce sa scriu in ea. Nu am gasit exemple pe internet privind spete similare.
Va multumesc.
Din pacate informațiile dvs sunt total eronate,cerere de mana nu mai scriu nici pensionarii de la CAP care se judeca pt o sfoară de teren la judecatoriile din provincie..Locuiti totusi în București chiar daca nu stiti sa redactati dvs găsiți un centru de dactilo/redactat acte pt redactarea cererii de chemare în judecată.Nu va judecati cu agentul constatator ci cu instituția din care face parte acesta.Sau mergeți la o consultație și angajați un avocat macar pt a va modifica contestația cat mai sunteti in termen sau va puneti cu "burta pe carte" .pierdeti cateva ore pe net și periați forumurile de informații,modele etc.A doua varianta nu o recomand pt ca de multe ori informațiile de pe net sunt eronate/depășite.In situatia actuala imi e teama ca nu ajungeți sa va judecati o sa va anuleze acțiunea daca în termen de 10 zile nu îndepliniți obligatiile puse în vedere prin instanta.
1. Chemați în judecata instituția de care aparține agentul constator. Datele de contact ale instituției le găsiți pe internet.
2. inscrisurile doveditoare sunt documentele pe care dvs înțelegeți sa le atașați instantei pentru a dovedi cele susținute de dvs.
3. Taxa de timbru se poate plăti în numerar în contul de venituri al bugetului local - „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbre”, care aparține primăriei unde aveți domiciliul.
4. Nu exista un draft pentru cererea de chemare în judecata, doar informații privind datele pe care aceasta trebuie sa le conțină. Dvs. trebuie sa o redactati, motivat în fapt și în drept, raportat la situația dvs.
Depuneți înscrisurile și cererea de chemare în judecata în dublu exemplar și pentru instanta și pentru partea adversa.