avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament ipotecat

Buna seara
Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu.

Vreau sa cumpar un apartament si pretul este de 47000Euro.
Vanzatorul are un credit cu ipoteca pe apartament si mai are de plata 11000 euro.
Cum ar trebui sa procedez ca sa pot achizitiona acest apartament fara sa imi fac griji ca as putea fi inselat si sa pierd o suma de bani cum ar fi cei 11000 euro?
Daca banca ofera acordul de vanzare a apartamentului se pot depune banii intrun cont bancar la care nu are nimeni acces decat daca se respecta anumiti termeni contractuali ceva de genul cont escrow?
Nu as vrea sa ii dau banii proprietarului sa achite imprumutul si nici eu sa achit imprumutul pentru vanzator ca exista riscul sa pierd banii.
Exista posibilitatea sa fac un acord cu banca de preluare a ipotecii si sa ii achit vanzatorului stric diferenta si sa imi ramana mie rata si ipoteca ?
achitarea apartamentului se va face prin cash(transfer bancar) nu credit prin urmare si diferenta de 11000 euro creditul ipotecar se va plati integral dar din nou nu as vrea sa il achit catre banca pana nu sunt proprietar. Credeti ca exista posibilitatea din nou sa depun aceasta suma intrun cont la banca respectiva cu scopul platii acestui credit dar cu conditia ca banca sa ii ia dupa ce devin proprietar?
Sau imi puteti sugera dvs o solutie mai sigura si mai simpla?
in opinia dvs cam cat ar dura toate aceste proceduri inclusiv scoaterea ipotecii de pe apartament din cartea funciara?
Va multumesc
Astept cu interes un raspuns
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
tzvpac, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 20:44, 13 Iunie 2020
Și cine se va ocupa de radierea ipotecii din cartea funciara vânzătorul sau cumpărătorul? Ca banca oferă doar documentul pentru radiere nu face efectiv radierea.

MihailZC a scris:

Ba da, banca emite un acord in care spune ca este de acord cu instrainarea imobilului cu conditia ca din pretul achitat suma de 11.000 euro sa se achite in contul X. Incheiati direct contractul de vanzare, achitati cei 11.000 euro in contul indicat, practic cumparati imobilul ipotecat. Dupa achitarea sumei, in termen de cateva zile, banca se va prezenta la biroul notarial si va da declaratia de radiere a ipotecii.

Eu cred ca noul proprietar... banuiesc ca va explica notarul ce si cum...
Se va ocupa notarul care face declaratia de radiere. Ramane de vazut cine suporta costurile (aproximativ 200-250 lei daca este vorba de o singura carte funciara). In mod normal ar trebui suportate de vanzator.
Mulțumesc tuturor pentru raspunsuri
Voi discuta cu banca vânzătorului pentru a obține mai multe detalii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu va riscați cu avansul de 11.000 euro, se poate face vânzarea directa a apartamentului, cu acordul expres al băncii. Creditul și alte cheltuieli aferente acestuia, se achita direct din contul Dvs personal de euro, in contul stipulat in acordul băncii, printr-un ordin de plata condiționat, de obicei banca solicita plata integrala a prețului in același cont, Pt a fi sigura ca încasează dobânda și alte comisioane la zi. Dar, va sfătuiesc, ca in cadrul contractului de vânzare cumpărare, notarul sa stipuleze obligația imediata a vânzătorului, Pt a face cerere de rambursare anticipata a creditului, îl puteți chiar insoti la banca. In momentul in care, banca își trage toti banii, atunci vânzătorul își poate recupera diferența de preț, asta este rolul ordinului de plata condiționat. Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
cornelia05, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. care este procedura sigură pentru mine? mariana58 mariana58 Buna ziua Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
care este procedura de achiziționare a unui apartament ipotecat, și cât poate dura? Buna seara,doresc achiziționarea unui apartament care este ipotecar in franci elvetieni.Am hotarat cu proprietarul sa achit întreaga sumă si am demarat ... (vezi toată discuția)