Bună ziua! Am un băiat de 14 ani care conform unei hotărâri judecătorești definitive trebuie să meargă la tatăl său două zile. Eu mai am un copil de 2 ani si o fetiță de 5 luni. În ce condiții pot lăsa băiatul ce mare să meargă la tatăl său fără a risca sa îmi imbolnaveasc și ceilalți copii de covid-19? Sau pot să le asigur doar o relație online fără a fi acuzată că nu respect hotărârea judecătorească? Multumesc frumos!
Aceasta problema puteati sa o aveti la inceputul pandemiei cand nu stiati cum vor evolua lucrurile si panica era mare.Sa nu i.spuneti ca acum.tineti copilul în casa legat și ca acesta nu merge la joacă,nu interacționează cu alte persoane etc.Nu încercați să va reglati conturile cu fostul folosindu-va de copil si de actuala conjoctira.
Drepturile fundamentale nu mai sunt restrictionate in acest moment si nu mai aveti motive temeinice.
Aceasta pandemie poate tine inca 6 luni de acum incolo sau poate si mai mult.
Ar insemna sa restrictionati dreptul la legaturi personale pe termen aproape nelimitat si riscul de infectare este oricum prezent in orice circumstanta deoarece virusul circula liber.
De aceea este inutil sa ingraditi dreptul.
Ca sa schimbati ceva ar trebui sa deschideti proces dar este extrem de greu sa il castigati din motivele expuse pe scurt de mine pentru ca si judecatorul va aprecia in acelasi mod foarte probabil.
Eu nu sunt împotriva faptului să nu meargă la tatăl său, problemă mea este că nu îl dorește decât o zi desi eu mi-am exprimat acordul să petreacă împreună chiar și toată vacanța de vară, și faptul că nu dorește nici să îi facă testarea pentru depistarea virusului. Nu este prima dată când vine bolnav de la tatăl său, dovadă că nu este un tată responsabil și nici nu si-a asumat raspunderea ( nu a mers la medic, nu a achitat tratamentul, nu a avut grijă de el). Mi s-a reproșat că fac diferența intre copii dar dacă vine posibil infectat, cine are grijă de el si de frații lui în același timp? Ma repet, tatăl lui nu îl vrea decât o zi, după care nu îl mai interesează absolut nimic despre el.