Bună ziua! Puteți sa îmi spuneți, dacă pentru perioada martie-iunie, cât profesorii au predat exusiv online, aceștia au dreptul sa ceara sporul de ecran, prevazut de lege. Mulțumesc anticipat!
Acordarea sporurilor se poate face numai in baza Regulamentului de acordare aprobat prin ordin al MES, de catre angajator.
Dupa parerea mea puteti cere, dar este greu sa se acorde nefiind o activitate permanenta, timp de 8 ore/ zi, 5 zile/ saptamana.
În aceste 3 luni, 12.03 - 12.06. 2020 profesorii au lucrat numai online. Lecțiile cu elevii, dar și pregătirea suplimentara a profesorului, pregătirea materialelor a fost exclusiv online, și nu doar 8 ore/5zile pe sapt. Eu ma refeream dacă putem cere un astfel de spor pe o anumita perioada, nu ca un spor permanent.
Multumesc!
Permanenta este conditie mentionata in regulamentul de acordare. Pentru a se putea acorda este nevoie de o modificare a regulamentului prin ordin al MEC. Sindicatul din care faceti parte ar putea face o solicitare invocand motivele pe care le mentionati dvs.