avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martor plecat din tara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

martor plecat din tara

Buna ziua, as dori o informatie, am un martor , intr-un proces civil, , care in perioada cand e citat va fi plecata din tara , Pleca cu sotul ei, acesta fiind sofer pe tir. Intrebarea e cum se procedeaza in acest caz, ce dovada poate aduce ca nu e in tara in momentul procesului, se poate da o declaratie pe prorie raspundere?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 12 Iunie 2020
Daca aveti avocat discutati cu el.
Dvs. va este necesara dovada ca este plecat din tara ca sa nu pierdeti audierea lui si dovada ar trebui sa fie scrisa.
Multumesc pentru raspuns, imi trebuie dovada pentru a face schimbarea lui cu un alt martor.Si asta cat mai urgent pentru ca procesul e pe 23 luna viitoare .
Riguros juridic nu aveti dreptul de a schimba martorul decat in conditiile legii.
Vedeti si cand se intoarce martorul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventuală neprezentare la audiere DragosVoicu DragosVoicu Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o informaţie. Dacă o persoană este citată la Parchet (în calitate de martor sau în calitate de suspect - nu ... (vezi toată discuția)
Martor evaziune fiscalã Roxanagul Roxanagul Buna ziua, Am o problema legată de o citatie primită azi de mama mea in care sunt chemată la audieri in calitate de martor intr un dosar de evaziune ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare Bencipici80 Bencipici80 Buna sear daca intr un proces penal se citeazu pe o persoana ca martor iar acesta nu proimeste citatia deoarece este plecata din tara ce se intampla? se ... (vezi toată discuția)