avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare de produse software (pc)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare de produse software (pc)

Buna ziua,
Sunt o persoana fizica si doresc sa public spre vanzare un produs software dezvoltat de mine. Mai exact: o aplicatie de semnare digitala ce va folosi un certificat digital calificat detinut deja de client. Aplicatia va avea o perioada de trial, apoi cumpararea se va face in dreptul seriei de certificat. Aplicatia va fi facuta in Java, folosind si o librarie open source (apache pdf box).
Sa spunem ca as avea 100-200 clienti.
Intrebarea mea este: cum vand aceasta aplicatie in mod legal? Vor fi clienti care probabil vor solicita si factura fiscala. Un PFA nu pot infiinta deoarece nu am atestari in domeniu. O varianta de vanzare tip GooglePlay, dar pt PC ar fi in regula. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:00, 14 Iunie 2020
Puteti infiinta o PFA pentru ca nu va cere nimeni atestat.
Multumesc pentru raspuns!
Ma intreb ce ar fi de facut in urmatorul scenariu:
-sunt la inceput, iar pana se duce vestea pe internet, ar dura
-voi avea o pagina web de promovare ce anunta clar ca vand ceva
-probabil voi avea timid doar cateva achizitii dupa mult timp
-clientii vor ramane (sunt convins)

In conditiile in care as avea maxim 5 cumparatori pe luna o buna perioada, adica vreo 500 ron, cam in care punct as infiinta PFA?
Stiu, suna banal 500 ron, dar e mai mult o pasiune si vreau doar sa si castig ceva din ea.
Multumesc!

Iulian Manea a scris:

Puteti infiinta o PFA pentru ca nu va cere nimeni atestat.

Infiintati PFA de la inceput. Costurile constituirii la Oficiul Registrului Comertului (ORC) sunt practic zero. Impozitarea se face in functie de profit (incasari minus plati). Adica, nu platiti nimic daca nu aveti venituri. In plus, puteti deconta pe PFA cheltuielile facute: achizitie de hard si soft, promovare, combustibilul consumat sau bilete de tren sau autobuz sau taxi cu deplasarile etc.

Contabilitatea nu este complicata, o puteti tine dumneavoastra, dar va recomand colaborarea cu un specialist in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru lansarea unui joc video GeorgianMuresanu GeorgianMuresanu Buna ziua, De ceva timp lucrez la un joc pentru pc cu tematica de Craciun pe care este posibil sa il termin intr-o saptamana aproximativ.Pentru crearea ... (vezi toată discuția)
Certificat digital emateiu emateiu dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:) (vezi toată discuția)
Agentie web globala avrcata avrcata Buna ziua, Pentru a va adresa intrebarea trebuie sa va dau cateva detalii despre ce activitate doresc sa desfasor: Detalii: Doresc sa creez si sa ... (vezi toată discuția)