avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general certificat digital
Discuție deschisă în Contabilitate în general

certificat digital

dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:)
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:48, 25 Martie 2010
In principiu da!
B-)
Daca functioneaza sistemul informatic!
emateiu a scris:

dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:)

Daca vorbiti de certificatul digital pentru declaratiile depuse la AFP, da se pot depune declaratiile lunare fara a sta la cozi. Asta daca nu stati la coada la internet-cafe. :)

Din pacate, nu se pot depune online toate declaratiile, deci trebuie sa mai stati si pe la cozi, si in special atunci cand e foarte aglomerat. Declaratiile 390, 394, 094, bilantul semestrial (si or mai fi si altele) nu se pot depune online. In plus, exista o singura semnatura electronica care se aplica, iar persoana care o detine isi asuma raspunderea pentru datele din declaratie. In principiu raspunderea e comuna, a administratorului care furnizeaza actele catre contabilitate, si a contabilului pentru inregistrarea si interpretarea acelor acte.

Procedura tehnica de semnare a declaratiilor nu este una foarte complicata, dar necesita cateva cunostinte despre PDF, browsere, chei digitale. Sa zicem ca nu este la indemana oricui.
Declaratia 390 se depune si ea online. Declaratiile informative nu se pot depune din pacate online.
Transmiterea in sine a declaratiilor la ANAF este simpla.
Procedura de obtinere a certificatului digital, inregistrarea acestuia la AF cat si instalarea programelor pentru aplicatia respectiva in calculator este destul de complicata, zici ca vinzi Romania la NASA X-(.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Oranina Dumitru, Contabil
Se pot depunde declaratii cu ajutorul certificatului digital insa din pacate foarte putine. Sistemul este inca in faza de bebe si mai e nevoie de mult timp ca sa fie cu adevarat utilizabil. Sa vedem cum va fi cu realizarea vestitului program eRomania de 500 mil euro :).
Eu am folosit certificatul pentru a infiinta online un pfa si a functionat ok(cred ca a fost o premiera nationala :)) ).
Procedura de obtinere si instalare a programelor, de asemenea si utilizarea lui, nu mi s-au parut complicate (insa eu sunt IT-st...). Probabil va fi mai greu la inceput.
In concluzie, cu toate astea consider ca nu a meritat( eu am certificat pt persoana fizica nu juridica), pentru ca poti face mult prea putine lucruri cu el. Inca..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Procedura declarare contract cu o companie internationala anaf Andreea944 Andreea944 Buna ziua, As dori sa stiu, daca se poate, care este procedura ceruta de ANAF pentru declararea unui contract al unui cetatean roman care a semnat un ... (vezi toată discuția)
Revocarea accesului la serviciul de depunere online DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL În articolul de mai jos, Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează contribuabilii, deţinători de certificate digitale pentru semnătură ... (vezi toată discuția)