avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in plata stimulentului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in plata stimulentului

Buna ziua, tocmai am primit preaviz de 20 de zile pentru concediere in baza articolului 65. Situatia mea este urmatoarea: m-am aflat in concediu pentru cresterea copilului pana la 1 an si 10 luni. De cand m-am intors la locul de munca, de 2 ori angajatorul m-a anuntat ca ma baga in somaj definitiv, dar s-a razgandit, astazi fiind a treia oară. Sunt singura persoana din firma, din 60 de persoane care a foat concediată. Motivele: reorganizarea societatii si evolutia tehnologica ( desi mai sunt 3 persoane cu aceiasi functie si toate lucram pe calculator, nu facem altceva ). Efectiv, de cand m-am intors la locul de munca m-am simtit hartuita cu amenințări de concediere, discriminata fata de alte persoane care sunt angajate pe aceiasi functie ca a mea, ele avand dreptul sa lucreze de acasa iar eu nu. M-am simtit atat de stresata incat simt ca o usurare ca am primit preavizul, dar vreau sa stiu daca este normal si corect asa ceva. Vreau sa stiu daca pot sa fac ceva impotriva acestui comportament ( am mailuri, inregistrari audio mesaje pe mess care dovedesc cele spuse mai sus ). Se poate face ceva? Este legal sa fiu concediata in timpul plății stimulentului de inserție si tocmai eu sa fiu singura concediata ( menționez ca nu am.adus niciun prejudiciu firmei si am venit la munca pana la 7 luni jumatate de sarcina ).

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 2 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 89/2019 nu modifica ceea ce v-am prezentat eu in 15 iunie 2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situație dificila gabrielle_24 gabrielle_24 Buna sera, Ma aflu intr-o situație dificila si as avea nevoie de un sfat. In februarie 2020 m-am intors din CCC la 1 an si 10 luni pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Mobbing sau discriminare? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie foarte stresanta de aproximativ 6 luni de zile. Povestea pe scurt: am fost pana pe 1 februarie in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca in perioada stimulentului de insertie gropitze357 gropitze357 Buna seara, Eu am dreptul la Concediu crestere copil pana in 19.02.2015. M-am intors la vechiul loc de munca in data de 01.04.2014. La doar o saptamana am ... (vezi toată discuția)