avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Suntem succesorii verisoarei noastre din partea tatalui . Verisoara a decedat , in casa am gasit un testament prin care spune ca lasa ot ce are catorva verisori, cinci la numar. noi suntem mai multi si are si din parea tatalui ei verisori si inca un unchi. Intrebarea este daca trebuie sa chemam toti mostenitorii pentru ca nici nu-i cunoasem si nici nu stim adresa. Decedata are ca succesori numai verisori si un unchi si exista un testament numai pe cei cinci verisori. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:13, 17 Iunie 2020
Testamentul este autentificat la notar? Sau e scris de mana?
este scris de mana
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
După părerea mea ar trebui citat doar unchiul în viață al defunctei (și legatarii, bineînțeles, adică verișorii beneficiari ai testamentului).
Motivul? Principiul proximității gradului de rudenie ... E mult de „povestit” și, oricum, părerile vor fi împărțite.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)