Buna ziua!
Am solicitat pentru doua terenuri in municipiul Cluj-Napoca certificate de urbanism pentru construirea imprejmuirilor pe toate limitele de proprietate.
Primul teren are front la un drum de circulatie publica, este situat in UTR Liu (Locuinte cu regim redus de inaltime dispuse pe un parcelar de tip urban). Pentru acest teren nu se solicita acordul vecinilor prin Certificatul de Urbanism.
Al doilea teren este accesibil de pe terenul mai sus descris, proprietarul avand drept de uzufruct viager asupra acestuia (de mai sus), si este situat partial in UTR Liu, respectiv in UTR Uliu (Zona de urbanizare - Locuinte cu regim redus de inaltime dispuse pe un parcelar de tip urban). Practic orice intentie de construire pe terenurile amplasate in Uliu trebuie sa fie precedata de o procedura de urbanizare (obtinerea avizului CTATU, a Avizului de Oportunitate, elaborare si avizare PUZ). Pentru acest teren s-a solicitat, prin Certificatul de Urbanism emis pentru autorizatie construire imprejmuire proprietate, obtinerea acordului vecinilor si semnarea de catre beneficiar a unei declaratii pe proprie raspundere in care sa se mentioneze faptul ca pe portiunea de teren situata in UTR Uliu imprejmuirea va avea un caracter provizoriu, pe o anumita durata de timp solicitata de beneficiar, acesta luandu-si angajamentul ca imprejmuirea se va desfiinta dupa ce zona se va reglementa urbanistic,fara a emite pretentii pentru despagubiri.
Nu avem o problema cu caracterul provizoriu al imprejmuirii portiunii de teren situate in UTR Liu, insa dat fiind faptul ca obtinerea acordului tuturor vecinilor este aproape imposibila, ce solutie imi puteti oferi pentru a obtine totusi autorizatia de construire a imprejmuirii pentru acest al doilea teren? Conditia ca acordul vecinilor sa nu fie solicitat era ca imprejmuirea sa se faca in interiorul proprietatii, deci nu pe linia de hotar, iar acest lucru trebuia specificat in momentul solicitarii Certificatului de Urbanism?
Acordul vecinilor este obligatoriu daca asa se cere! Faptul ca vreti sa faceti gardul pe proprietatea dvs nu cred ca schimba natura problemei - constructia de locuinte. Vecinii dvs raman aceeasi cu sau fara gard.